Миколу Азарова підозрюють у державній зраді (ВІДЕО)

  • 1 черв. 2022 09:45
  • 1117
    • Новина Миколу Азарова підозрюють у державній зраді (ВІДЕО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    ДБР отримало дозвіл суду для спецрозслідування щодо підозри у держзраді Миколи Азарова, інформує у ФЮ Державне бюро розслідувань.
     
    Державне бюро розслідувань отримало дозвіл суду на здійснення спеціального досудового розслідування щодо колишнього Прем’єр-міністра України Миколи Азарова.
    Відповідне рішення ухвалив один із судів Києва.
     
    Микола Азаров підозрюється у вчиненні державної зради за попередньою змовою групою осіб.
    Встановлено, що при підписанні 21 квітня 2010 року Угоди між Україною та рф з питань перебування чорноморського флоту російської федерації на території України, колишній прем’єр діяв в інтересах рф на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості, обороноздатності, державній та економічній безпеці України.
     
    Зміст та умови цієї угоди були нав’язані у москві президентом рф дмитром медвєдєвим напередодні її підписання 21 квітня 2010 року.
    Повністю розуміючи наслідки підписання цієї Угоди для України, колишній Прем’єр-Міністр створив умови для продовження перебування чорноморського флоту рф на території України на 25 років, що сприяло нарощуванню (замість виведення) військової техніки та особового складу збройних сил держави агресора в Україні, які були використані під час окупації АР Крим та міста Севастополя у 2014 році.
     
     Усупереч ч. 3 ст. 4 Закону України «Про міжнародні договори України» проект Угоди перед підписанням навіть не пройшов правової експертизи.
     
     Слідчі ДБР отримали оригінали документів, які свідчать про цілеспрямовані дії вищих посадових осіб України на шкоду суверенітетові та територіальній цілісності нашої держави за вказівкою вищого керівництва рф.
     
     Ці вчинки здійснювались за попередньою змовою групою осіб колишнім Прем’єр-міністром України Миколою Азаровим з тодішнім Президентом України Віктором Януковичем. Обидва в межах даного кримінального провадження оголошені в розшук.