Кіровоградщина: "Псевдоволонтери" продавали авто, які передала Польща у якості допомоги

  • 30 трав. 2022 11:50
  • 672
    • Новина Кіровоградщина: «Псевдоволонтери» продавали авто, які передала Польща у якості допомоги Ранкове місто. Кропивницький
     
    На Кіровоградщині правоохоронці викрили жителів іншої області, які в умовах воєнного стану продавали гуманітарну допомогу
     
    Протиправні дії осіб припинили співробітники управління Служби безпеки України в області, слідчого управління поліції Кіровоградської області, під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.
     
    Встановлено, що службові особи громадської організації, з метою отримання незаконного прибутку, під час воєнного стану здійснювали продаж легкових та напіввантажних транспортних засобів, отриманих з Республіки Польщі в якості гуманітарної допомоги для ЗСУ.
     
    28 травня у Кропивницькому правоохоронці задокументували факт продажу трьох таких автомобілів представниками ГО, які отримали у вигляді прибутку неправомірну вигоду у сумі 16300 доларів США.
     
    З місця події вилучили транспортні засоби та гроші, незаконно одержані особами.
     
    Правоохоронці проводять обшуки за фактичним місцем проживання громадян, причетних до вчинення кримінального правопорушення - в одній із західних областей.
     
    Розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 201-2 (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) Кримінального кодексу України, триває.
     
    Санкцією статті передбачено покарання - позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
     
    За матеріалами
    слідчого управління
    поліції Кіровоградської області