Кропивницький: З 1 червня на базі шкіл розпочинають роботу гуртки

  • 26 трав. 2022 19:08
  • 536
    • Новина Кропивницький: З 1 червня на базі шкіл розпочинають роботу гуртки Ранкове місто. Кропивницький
     
    Лариса Костенко: навчальний рік для більшості кропивницьких школярів закінчиться 31 травня
     
     На календарі 26 травня, і для школярів та вчителів це означає, що навчальний рік наближається до завершення. Чи буде у школах свято Останнього дзвоника і в якому форматі, як буде організовано дозвілля дітей влітку — про все це розповіла начальниця управління освіти міської ради Лариса Костенко.
     
     - 2021 — 2022 навчальний рік був дуже складний, пандемія ще тривала, а потім розпочалася війна, це все надскладні виклики для освітян, але ми справилися, - наголосила посадовиця.
     
     За словами Лариси Костенко, для більшості закладів міста навчальний рік закінчиться уже 31 травня.
     - Майже у всіх школах наші учні закінчують навчальний рік 31 травня, таких закладів – 35. Школярі ще п’яти закладів завершать навчальний рік 1 червня. Свято Останнього дзвоника пройде дистанційно, кожен навчальний заклад продумав і підготував свій формат цього заходу -  це і завчасно підготовлені відео, онлайн зустрічі із класними керівниками та адміністрацією, або вечірні зустрічі разом із батьками. 
     
     До слова, 1 червня у Кропивницькому також готуються відзначати Міжнародний день захисту дітей.
     - На цей день заплановано низку заходів, присвячених Міжнародному дню захисту дітей. Але заходи відбудуться із поправкою на війну, - зазначила Лариса Костенко.
     
     Всіх планів розкривати вона не стала, тому слідкуйте за анонсами. 
     Прокоментувала начальниця профільного управління і організацію роботи освітян влітку.
     
     - Із 1 червня також розпочинається робити гуртків на базі навчальних закладів загальносередньої освіти. Здебільшого, це школи в яких є укриття — це обов'язкова умова, - наголосила Лариса Костенко. -  До роботи  гуртків долучаються і стаціонарні заклади позашкільної освіти, ми будемо співпрацювати також із закладами культури, фізкультури і спорту — це наша загальна справа. Робота буде розпланована на всі три літні місяці.