У Кропивницькому завершується реєстрація майбутніх першокласників

  • 26 трав. 2022 17:20
  • 539
    • Новина У Кропивницькому завершується реєстрація майбутніх першокласників Ранкове місто. Кропивницький
     
     Паралельно із закінченням поточного навчального року для освітян починається підготовка і до нового, зокрема, вона передбачає набір до шкіл першокласників. Як наразі ця робота організована у Кропивницькому, прокоментувала начальниця управління освіти міської ради Лариса Костенко.  
     
     - Із завершенням навчального року ми відразу розпочинаємо підготовку вже до нового - здійснюється прийом дітей у перші класи. Навчальні заклади разом із управлінням освіти планують відкрити 87 перших класів, розрахованих на 2385 учнів. Але реєстрація ще триває. Перший етап реєстрації закінчується 31 травня, потім заклад видає наказ про зарахування першачків. Наразі у системі зареєстровано 2248 заяв. Ми розуміємо, що батьки ще не всі визначилися із навчальним закладом, або взагалі виїхали, - зазначила Лариса Костенко.
     
     За словами посадовиці, деякі заклади міста із набором першокласників уже впоралися 100-відсотково, наприклад, це гімназії Шевченка, Олени Журливої, Преображенська та Великобалківська.
     
     - Ми звертаємося до батьків: якщо ви вирішили, що 01 вересня ваші діти підуть у перший клас, то треба зареєструватися в електронній системі і подати усі необхідні документи до 31 травня.
     
    Лариса Костенко наголошує, що подати документи до 31 травня потрібно для того, аби у навчальних закладах розуміли загальну картину і могли нормально спланувати свою подальшу роботу.
    Піти до першого класу у Кропивницькому мають право і діти вимушених переселенців, для цього батькам необхідно надати довідку, що підтверджує статус внутрішньо переміщених осіб, документи, що засвідчують особу самих батьків і свідоцтво про народження дитини.