Підрядника звинувачують у заволодінні державними коштами під час ремонту спортивного майданчика

  • 25 трав. 2022 14:31
  • 572
    • Новина Підрядника звинувачують у заволодінні державними коштами під час ремонту спортивного майданчика Ранкове місто. Кропивницький
     
     
    На Кіровоградщині правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт стосовно підрядника у заволодінні державними коштами.
     
    Детективами слідчого управління поліції області, за процесуального керівництва обласної прокуратури, завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом заволодіння грошовими коштами службовою особою приватного підприємства на суму у понад 150 тисяч гривень.
     
    Встановлено, що підрядник, зловживаючи своїм службовим становищем, повторно підробив звітну документацію з виконання договору по об’єкту «Спортивний майданчик для міні-футболу зі штучним покриттям» в одному з районів та, підробивши інші документи, заволодів державними коштами.
     
    Під час виконання робіт службовець умисно використав дешевші та менш якісні матеріали, а не затверджені проектно-кошторисною документацією. Сума завданих протиправними діями збитків склала понад 150 тисяч гривень.
     
    Обвинувальний акт за ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України скеровано до суду.
     
    Санкцією статті передбачено покарання – обмеження волі на строк від трьох до п'яти років або позбавлення волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
     
    За матеріалами
    слідчого управління
    поліції Кіровоградської області