На Кіровоградщині землі природно-заповідного фонду були незаконно відчужені

  • 24 трав. 2022 12:39
  • 426
    • Новина На Кіровоградщині землі природно-заповідного фонду були незаконно відчужені Ранкове місто. Кропивницький
     
    На Кіровоградщині правоохоронці завершили розслідування за фактом відчуження земель природно-заповідного фонду на майже 4 млн гривень.
     
    У скоєнні протиправних дій, які призвели до незаконного відчуження 8 гектар земель у межах заповідного об’єкту та завдали державі мільйонні збитки, обвинувачується інженер-землевпорядник одного з ландшафтних заказників.
     
    Встановлено, що громадянин, будучи фізичною особою-підприємцем та виконуючи обов’язки інженера-землевпорядника, вніс недостовірні відомості до технічної документації, зокрема переліку обмежень щодо використання земельних ділянок. На їх підставі, ділянка загальною площею 8 га, відповідно до змін, не значилася об’єктом природно-заповідного фонду та була незаконно відчужена. Сума завданих державі збитків склала 3,8 млн гривень.
     
    Нині обвинувальний акт відносно особи у вчиненні правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 365-2 Кримінального кодексу України «Зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги» та ч. 3 ст. 358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів», скеровано до суду.
     
    Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років із конфіскацією майна.
     
    За матеріалами
    слідчого управління
    поліції Кіровоградської області
     
    ФОТО умовне