Україна та Велика Британія співпрацюватимуть у питаннях реабілітації

  • 24 трав. 2022 10:26
  • 511
    • Новина Україна та Велика Британія співпрацюватимуть у питаннях реабілітації Ранкове місто. Кропивницький
     
    Велика Британія і надалі залишатиметься надійним партнером, який підтримуватиме нашу медичну систему та допомагатиме українцям, які втратили кінцівки через війну. Про це Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив за підсумками зустрічі з Державним секретарем із питань охорони здоров’я та соціальної політики Великої Британії Саджидом Джавідом, яка відбулася в рамках 75-ї сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я, інформує Урядовий портал.
     
    - За час війни Велика Британія стала одним із найбільших друзів України та надала значну підтримку системі охорони здоров'я. Сьогодні отримав ще одне запевнення, що надалі ця підтримка буде лише посилена. Під час зустрічі з британським колегою домовилися про підтримку лікарень в Україні, протезування наших громадян, які втратили кінцівки через війну, допомогу в реабілітації та повноцінну підтримку під час віовднлення медичної системи в рамках United24, — заявив Віктор Ляшко.
     
    За словами Міністра охорони здоров'я України, Велика Британія може долучитися до масштабної відбудови медичної інфраструктури, яка зруйнована російськими окупантами. Наразі МОЗ вже працює над комплексним планом відновлення медичної сфери, який стане частиною Плану післявоєнного відновлення та розвитку України.
     
    Зокрема, мова йде не просто про відбудову зруйнованих лікарень, а про створення сучасної мережі закладів охорони здоров'я за кращими міжнародними практиками та впровадження інноваційних підходів до всіх процесів у медичній галузі.