Як кропивничани відзначають День вишиванки? (ФОТО)

  • 19 трав. 2022 16:03
  • 1397
    • Новина Як кропивничани відзначають День вишиванки? (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні, 19 травня, у День вишиванки у Кропивницькому містяни одягнулися національне вбрання. 
     
    Сьогодні на вулицях міста можна було зустріти багатьох містян, які вбралися у вишиті сорочки та сукні. Жінки додатково прикрасилися намистом з коралів, а маленким україночкам одягнули барвисті віночки.
     
    На вулиці Театральній (колишня Дворцова) мешканців міста зустрічали працівники бібліотеки Маланюка, які влаштували декілька виставок, розваг і майстеркласів на тему вишиванки і української культури.
     
    Малеча у техніці орігами може виготовити паперову вишиванку, а школярі можуть спробувати розгадати ребус з прислів’ям про вишиту сорочку. Дорослим пропонується написати на плакаті слова, з яким вони асоціюють вишитий одяг, "Що означає для вас вишиванка?"
     
     
    Родзинкою флешмобу являється код власного імені, який можна вишити на рушнику чи сорочці. Кожен з нас може закодувати своє ім’я і зобразити його на будь-якому виробі, в цьому вам допоможуть бібліотекарі з книгарні.
    Перехожі можуть придбати також сувеніри чи книги для себе і своїх друзів.
     
    Етнолабораторія "Баба Єлька" представила сьогодні нову експозицію, родзинкою якої стала вишита сорочка, яка була знайдена у лютому 2022 року на смітнику. Дослідниці з етнолабораторії дали нове життя вишиванці, адже це є дуже символічним - українська сорочка, як і Україна, повстане з небуття і оживе по-новому.
     
     
     
    Так виглядає закодоване ім’я ОЛЕНА