Поліція вилучила з незаконного обігу підакцизної продукції на майже 660 тисяч гривень

  • 18 трав. 2022 13:24
  • 522
    • Новина Поліція вилучила з незаконного обігу підакцизної продукції на майже 660 тисяч гривень Ранкове місто. Кропивницький
     
    З початку року на Кіровоградщині поліцейські вилучили з незаконного обігу підакцизної продукції на майже 660 тисяч гривень.
     
    Підрозділами превенції поліції області вже проведено близько 4050 рейдів з відпрацювання ринків, магазинів, торгових павільйонів, кіосків та прилеглих до них територій.
     
    За фактами виявлених правопорушень складено понад 160 адміністративних протоколів, із яких 121 – за порушення правил торгівлі пивом, алкогольними напоями та тютюновими виробами (ст. 156 КУпАП), 33 – за порушення порядку провадження господарської діяльності (ст. 164 КУпАП) та 8 – за зберігання або транспортування алкогольних напоїв чи тютюнових виробів без акцизних марок (ст. 164-5 КУпАП).
     
    У результаті вжитих заходів з незаконного обігу вилучено більше 9730 пачок тютюнових виробів орієнтовною вартістю 484 тисяч гривень та понад 2200 літрів алкогольної продукції орієнтовною вартістю 176 тисяч гривень.
     
    Так, у травні дільничними офіцерами поліції у місті Олександрії в одному з розважальних закладів виявлено факт реалізації алкогольних напоїв без марок акцизного збору. Відносно правопорушника складено адміністративний протокол за ч. 1 ст. 156 КУпАП. З незаконного обігу вилучено 73 літри алкоголю на загальну суму 6 тисяч гривень.
     
    У місті Знам’янці дільничні викрили місцевого жителя, який, не маючи відповідного дозволу на заняття підприємницькою діяльністю, зберігаючи у власному автомобілі підакцизні товари, здійснював торгівлю фальсифікованими тютюновими виробами без марок акцизного збору.
     
    За цим фактом складено адміністративні протоколи за ч. 1 ст. 156 та ч. 1 ст. 164 КУпАП та вилучено майже 180 пачок цигарок на загальну суму 7 тисяч гривень.
     
    Також на території міста Знам’янки під час огляду транспортного засобу, що належить іншому громадянину, виявили факт незаконного перевезення підакцизних товарів. У результаті вилучено 270 пачок цигарок на загальну суму 11 тисяч гривень та на порушника складено адміністративний протокол за ст. 164-5 КУпАП.
     
    Робота у цьому напрямку продовжується. Нагадаємо, що відпрацювання з протидії незаконному обігу підакцизних товарів триває на території області з листопада минулого року.
     
    Управління превентивної діяльності
    поліції Кіровоградської області