Кропивницький: Як у бібліотеці Чижевського виготовляли тюльпати з текстилю

  • 17 трав. 2022 09:40
  • 598
    • Новина Кропивницький: Як у бібліотеці Чижевського виготовляли тюльпати з текстилю Ранкове місто. Кропивницький
     
    13 травня в головній книгозбірні області відбувся майстер-клас "Тюльпани з тканини: творимо своїми руками". Це перша зустріч із циклу заходів з розвитку екологічної культури, започаткований бібліотекою спільно з Людмилою Чистяковою – докторкою педагогічних наук, доценткою факультету математики, природничих наук та технологій Центральноукраїнського педагогічного університету імені Володимира Винниченка.
     
     
    Чому саме тюльпани розпочинають цикл? Тому що зараз весна, а візитівкою нашого міста в цю пору року якраз і є тюльпани – красиві, витончені, різнокольорові з ніжним ароматом. Вони радують око, підіймають настрій. Як цю красу зберегти на весь рік? Про технологію виготовлення тюльпанів з відходів тканин, які залишаються після шиття, розповіла і показала Людмила Чистякова.
     
    Присутні з великим задоволенням поринули у творчість. Пані Людмила кожному приділяла увагу, допомагала. І ось почали з’являтися виготовлені власноруч текстильні тюльпани різної колірної гами. Такі квіти, на відміну від паперових, виглядають більш природньо і будуть завжди радувати своїх власників незалежно від пори року. Згодом всі учасники заходу пішли додому в гарному настрої та з букетами тюльпанів. І бібліотеці на згадку про зустріч зробили подарунок – колективну квіткову композицію.
     
    Використовувати відходи від шиття – це добра справа. По-перше, можна створити нові й корисні побутові речі, по-друге, стати природі другом, не забруднюючи довкілля.
     
    Тож, шановні друзі, творіть та експериментуйте! Тюльпани з тканини доповнять і внесуть родзинку в інтер’єр вашої оселі.