На Кіровоградщині стартує “Всеукраїнський творчий фестиваль до Дня Європи “Єврофест - 2022”

  • 17 трав. 2022 09:16
  • 667
    • Новина На Кіровоградщині стартує “Всеукраїнський творчий фестиваль до Дня Європи “Єврофест - 2022” Ранкове місто. Кропивницький
     
    Дванадцятий рік на теренах Кіровоградщини діти та молодь відзначають День Європи багатожанровим фестивалем “Єврофест”, який останні роки набув офіційного статусу Всеукраїнського.
     
    “Єврофест-2022” відбудеться за темою “Європа – наш спільний дім. Спільне сьогодення. Спільні цінності. Спільне майбутнє”. Організаторами фестивалю виступили Міністерство освіти і науки України, департамент освіти і науки Кіровоградської обласної військової адміністрації, Український державний центр позашкільної освіти, комунальний позашкільний навчальний заклад “Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості”, молодіжне громадське об'єднання “Центр”.
     
    Учасниками цьогорічного фестивалю стали представники 716 дитячих колективів з дев’ятнадцяти областей України, а також вихованці закладів позашкільної освіти України – вимушені переселенці, які тимчасово проживають в країнах Європи. Загалом у конкурсній програмі фестивалю візьмуть участь майже 2000 вихованців, учнів та студентів закладів позашкільної, загальної та вищої освіти, які представили на розсуд журі свої творчі роботи у конкурсах відеопоезії, постерів, світлин, коміксів та мемів.
     
    Учасники євроклубів, парламентів дітей та інших громадських формувань візьмуть участь у низці конкурсних завдань квізу, під час якого обговорюватимуть допомогу європейських країн Україні під час російсько-української війни, перевірять свої знання європейських цінностей, традицій, культурних надбань країн Європи, продемонструють власне бачення спільного європейського майбутнього України у Європейському Союзі.
     
    Програма фестивалю передбачає також багато просвітницьких активностей, в яких зможуть взяти участь як учасники конкурсних програм, так і усі охочі. Це участь у роботі віртуального євромістечка “Україна & Європа”, різноманітні тематичні інтелектуальні ігри, відвідування віртуальної арт-виставки “Крокуємо Європою” та багато інших цікавинок.
     
    Детальнішу інформацію про заходи фестивалю можна знайти на сторінці Кіровоградського обласного ЦДЮТ у ФБ-події: https://fb.me/e/1MT4vX2fr
     
    Наші контакти:
    e-mail: pres.sluzhba.ocdut@gmail.com
     
    Сайт закладу: ocdut.kr.ua/ef
     
    Сторінка онлайн-події у Facebook: https://fb.me/e/1MT4vX2fr
     
    Фб-сторінка закладу: facebook.com/kocdut
     
    Сторінка в мережі Instagram instagram.com/kocdut/
     
    Телеграм-канал: https://t.me/kocdut_kr