Кіровоградщина: Тривають обшуки на підприємствах, що виконували замовлення Міністерства оборони РФ

  • 14 трав. 2022 10:18
  • 769
    • Новина Кіровоградщина: Тривають обшуки на підприємствах, що виконували замовлення Міністерства оборони РФ Ранкове місто. Кропивницький
     
    Працівники прокуратури спільно з співробітниками Управління стратегічних розслідувань та слідчими поліції здійснили санкціоновані обшуки на території двох підприємств, які співпрацюють з країною-агресором, інформує пресслужба обласної прокуратури.
     
    Слідчу дію проводили у рамках досудового розслідування кримінального провадження за фактом привласнення бюджетних коштів у великих розмірах з боку осіб, які є громадянами РФ, є засновниками та власниками ряду суб’єктів господарської діяльності та здійснюють свою діяльність на території регіону.
    Під час обшуків виявлено та вилучено документацію, що підтверджує фінансово-господарські взаємовідносини вказаних суб’єктів господарювання з Російською Федерацією, зокрема між ними укладено контракти про поставку продукції та сировини.
     
    Так, слідством встановлено, що власником 91% акцій одного з цих товариств являється закрите акціонерне товариство, яке зареєстровано в країні агресора та є активним учасником державних закупівель в РФ, замовниками яких виступають підприємства Міністерства оборони РФ та Концерн Росэнергоатом.
     
    Крім того, встановлено, що одним із суб’єктів господарювання неодноразово здійснювалася реалізація та транспортування готової продукції до одного з підприємств, що розташоване в м.Самара, яке у свою чергу надає допомогу самопроголошеній владі, яка тимчасово окупувала частину територій Донецької та Луганської областей.
    Триває слідство.
     
    Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.