Кіровоградщина: Вісім тисяч випускників задаватимуть мультипредметний тест

  • 6 трав. 2022 15:09
  • 964
    • Новина Кіровоградщина: Вісім тисяч випускників задаватимуть мультипредметний тест Ранкове місто. Кропивницький
     
    На проходження Національного мультипредметного тесту зареєструвались майже 8 тисяч випускників Кіровоградщини, інформує ОДА у ФБ.
     
    Як повідомляють в департаменті освіти і науки Кіровоградської ОВА, на Національний мультипредметний тест в області зареєструвалися 7888 учасників, з них 136 - випускників-переселенців. 
    Національний мультипредметний тест — форма проведення вступного випробування на бакалаврат для здобуття вищої освіти в Україні, введена у 2022 році через повномасштабне російське вторгнення в Україну. Покликана замінити на один рік традиційні вступні випробування у форматі ЗНО, ЄВІ та ЄФВВ.
     
    - З 10 до 25 травня зареєстровані учасники мають підтвердити або скасувати участь в НМТ у власних електронних кабінетах на сайті Українського центру оцінювання якості освіти. Також зазначити місце фактичного перебування. Після цього учасники отримають запрошення у визначений (найближчий) пункт тестування,- зазначили фахівці департаменту. 
     
    Вони додали, що серед складників: 
    4650 осіб - випускники 11 класів, 684 - випускники минулих років,
    1342 - учні ПТУ та 1212 - студенти коледжів. 
     
    Наразі для проведення НМТ в області на базі закладів освіти готується 45 пунктів тестування, з них 10 - у Кропивницькому.