На Кіровоградщині винесено п’ять вироків за колабораціонізм

  • 6 трав. 2022 09:20
  • 653
    • Новина На Кіровоградщині винесено п’ять вироків за колабораціонізм Ранкове місто. Кропивницький
     
    За публічного обвинувачення Кіровоградської обласної прокуратури оголошено обвинувальні вироки відносно п’яти осіб, яких визнано винними та  засуджено за колабораційну діяльність, спрямовану проти України в інтересах російської федерації (ч. 2 ст. 109 та ч. 2 ст. 436-2 КК України).
     
    Прокурорами у ході судових слухань повністю доведено вину обвинувачених в інкримінованих злочинах. Зокрема, засуджені розповсюджували антиукраїнську інформацію у соціальних мережах, відкрито засуджували дії української армії та влади, закликали армію РФ до захоплення України, насильницьку зміну конституційного ладу, повалення державної влади та відкрито й всебічно підтримували й виправдовували військову агресію російської федерації.
    До прикладу, студент з Харкова, який через війну тимчасово мешкав у Кропивницькому, в месенджері викладав матеріали: "За росію", "Смерть хохлам", "Коли запишусь в рос.армію" та інші. Колаборанта засуджено до двох років.
     
    За результатами судового розгляду інших 4-ох обвинувальних актів обвинувеченим особам призначено покарання від 2 до 5 років.
    Робота правоохоронних органів із виявлення та припинення колабораційної діяльності триває.