Кіровоградщина: Поліція вилучила на пів мільйонів гривень підакцизного товару

  • 4 трав. 2022 11:03
  • 430
    • Новина Кіровоградщина: Поліція вилучила на пів мільйонів гривень підакцизного товару Ранкове місто. Кропивницький
     
    На Кіровоградщині за чотири місяці поліцейські вилучили з незаконного обігу підакцизної продукції на майже 530 тисяч гривень.
     
    Упродовж січня-квітня підрозділи превенції поліції області провели 3849 рейдів з відпрацювання ринків, магазинів, торгових павільйонів, кіосків та прилеглих до них територій.
     
    За фактами виявлених правопорушень складено 138 адміністративних протоколів, із яких 104 – за порушення правил торгівлі пивом, алкогольними напоями та тютюновими виробами (ст. 156 КУпАП), 28 – за порушення порядку провадження господарської діяльності (ст. 164 КУпАП) та 6 – за зберігання або транспортування алкогольних напоїв чи тютюнових виробів без акцизних марок (ст. 164-5 КУпАП).
     
     
    У результаті вжитих заходів з незаконного обігу вилучено більше 9030 пачок тютюнових виробів орієнтовною вартістю 407 тисяч гривень та понад 1780 літрів алкогольної продукції орієнтовною вартістю 120 тисяч гривень.
     
    Так, дільничі офіцери поліції Олександрійського районного відділу на одному з ринків виявили факт продажу тютюнових виробів без марок акцизного збору. У результаті вилучено понад 920 пачок цигарок на загальну суму 37 тисяч гривень. За порушення правил торгівлі тютюновими виробами на особу складено адміністративний протокол за ч. 1 ст. 156 КУпАП.
     
    У Знам’янці виявили факт незаконного перевезення громадянином підакцизних товарів. Під час огляду транспортного засобу вилучили 160 пачок цигарок, 120 літрів фальсифікованої горілчаної продукції на загальну суму 12 тисяч гривень.
     
    Інформацію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за 1 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.
     
    Також під час огляду автомобіля під керуванням мешканця іншої області правоохоронцями виявили та вилучили 1500 пачок цигарок без марок акцизного забору, загальна вартість яких становить 50 тисяч гривень. На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 164-5 КУпАП.
     
    Робота у цьому напрямку продовжується. Нагадаємо, що відпрацювання з протидії незаконному обігу підакцизних товарів триває на території області з листопада минулого року.
     
    Управління превентивної діяльності
    поліції Кіровоградської області