На Кіровоградщині судитимуть водія, який скоїв смертельну аварію

  • 3 трав. 2022 14:00
  • 580
    • Новина На Кіровоградщині судитимуть водія, який скоїв смертельну аварію Ранкове місто. Кропивницький
     
    Судитимуть водія за смертельну ДТП, через яку десятирічна дитина залишилась сиротою, інформує пресслужба обласної прокуратури.
     
    За процесуального керівництва Новоархангельського відділу Голованівської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно водія, підозрюваного у скоєнні смертельної дорожньо-транспортної пригоди.
     
    За версію слідства, обвинувачений здійснив виїзд на смугу зустрічного руху, внаслідок чого відбулося зіткнення з автомобілем, в якому їхала родина із Сєвєродонецька Луганської області. Внаслідок ДТП водій автомобіля та пасажир померли на місці, а їхня малолітня донька 10 років отримала тяжкі тілесні ушкодження.
    Подія мала місце 7 березня поточного року на автодорозі Стрий-Кропивницький-Знам’янка. Дії водія кваліфіковано за ч.3 ст.286 КК України, чоловіку загрожує покарання до 10 років ув’язнення. Подальшу його долю вирішуватиме суд.
    На даний час, стан малолітньої потерпілої задовільний. Дитина перенесла ряд операцій та перебуває у інвалідному візку. Рішенням виконавчого комітету Новоархангельської селищної ради вона отримала статус «дитина - сирота».
     
    Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.