Чи є допустимим в оголошеннях про вакансії у сфері зброї зазначення віку претендентів?

  • 2 трав. 2022 18:05
  • 569
    • Новина Чи є допустимим в оголошеннях про вакансії у сфері зброї зазначення віку претендентів? Ранкове місто. Кропивницький
     
    Відповідно до статті 24-1 Закону України “Про рекламу” забороняється в рекламі про вакансії (прийом на роботу) зазначати вік кандидатів (крім випадків, визначених законодавством).
     
    Такі випадки, зокрема, стосуються і вимог до претендентів на посади підприємств у сфері зброї. 
    Пунктом 13 розділу “Кадрові вимоги” Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва та ремонту вогнепальної зброї невійськового призначення і боєприпасів до неї, холодної зброї, пневматичної зброї калібру понад 4,5 міліметра і швидкістю польоту кулі понад 100 метрів на секунду, торгівлі вогнепальною зброєю невійськового призначення та боєприпасами до неї, холодною зброєю, пневматичною зброєю калібру понад 4,5 міліметра і швидкістю польоту кулі понад 100 метрів на секунду; виробництва спеціальних засобів, заряджених речовинами сльозоточивої та дратівної дії, індивідуального захисту, активної оборони та їх продажу, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 02.12.2015 № 100 (із змінами), визначено, що керівником та найманими працівниками ліцензіату можуть бути дієздатні особи, які досягли 21-річного віку.
     
    Таким чином, роботодавці підприємств у сфері зброї можуть обґрунтовано зазначати вимоги щодо віку прийому на роботу (старше 21 року). 
     
    Кіровоградський обласний центр зайнятості