В Одесі диверсанти планували дестабілізувати ситуацію (ВІДЕО)

  • 2 трав. 2022 12:03
  • 617
    • Новина В Одесі диверсанти планували дестабілізувати ситуацію (ВІДЕО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Зірвано плани рф дестабілізувати ситуацію в Одесі на роковини трагедії 2 травня. ДБР затримало дванадцять диверсантів, інформує Державне бюро розслідувань у ФБ.
     
    В умовах військової агресії росії працівники ДБР постійно проводять роботу щодо виявлення представників ворожих ДРГ, колаборантів та інших злочинців, які впливають на криміногенну та оборонну ситуацію в умовах воєнного стану. Зараз особлива увага приділяється Одещині, оскільки ворог не полишає планів захоплення регіону
    Напередодні 2 травня працівники ДБР спільно зі співробітниками Нацполіції провели масштабну спецоперацію щодо виявлення організаторів та виконавців можливих диверсій та провокацій у роковини трагедії.
     
    Були перевірені десятки осіб з числа криміналітету та можливих колаборантів, які могли під керівництвом спецслужб рф дестабілізувати ситуацію в регіоні.
    У підсумку працівники ДБР виявили та затримали 12 осіб, які обґрунтовано підозрюються у підготовці диверсій, протестів і заколотів на Одещині. Також, за оперативною інформацією, затримані працювали над підбуренням одеситів до масових безпорядків.
     
    У диверсантів працівники Бюро виявили арсенал зброї та вибухівки. Велика кількість автоматів, кулеметів, гранат, пістолетів та набоїв до них зберігалась в приватному будинку одного із затриманих. Крім того, у заколотників виявили прапори з комуністичною символікою, медалі, антиукраїнські книги та агітаційні брошури.
     
    За задумами ворога, вони мали реалізувати свій злочинний план на річницю трагічних подій – 2 травня.  
    Слідчі ДБР порушили кримінальне провадження за державну зраду (ч.1 ст.111 КК України). Всіх передано Службі безпеки України для подальших процесуальних дій.