Кропивницька поетеса Ольга Могильда представила третю збірку

  • 29 квіт. 2022 16:30
  • 1675
    • Новина Кропивницька поетеса Ольга Могильда представила третю збірку Ранкове місто. Кропивницький
     
    Днями бібліотека Чижевського знову щиро зустрічала пошановувачів таланту молодої обдарованої кропивницької поетки Ольги Могильди. Чому в черговий? Тому що перші свої збірки - «Ілюзія польоту» та «Місія Герди» - пані Ольга теж презентувала у відділі обслуговування читачів - великому та затишному залі нашої бібліотеки.
     
    Третя збірка з символічною назвою «Третя ластівка» увібрала в себе гамму почуттів людини, яка тонко реагує на все, що відбувається навколо неї, зазначено в анотації. Це й не дивно, адже поети - люди особливі. Як діти, вони позбавлені товстої захисної оболонки, тонкі та вразливі.
     
     
    Як підмітила у передмові до збірки відома кропивницька поетеса Антоніна Царук, «Третя ластівка» несе читачеві не лише надію на нову весну, на оновлення природи і почуттів – вона відкриває новий для самої авторки рівень осягнення людини і її можливостей.
     
    Сама пані Ольга на презентації зізналася, що збірка одразу отримала свою назву, і на відміну від попередніх, просякнутих болем, її сторінки вона наповнювала позитивом. Ми ж, читачі, бачимо в ній ще й душевну щирість та відвертість. Рукопис вже був готовий до друку, та почалася війна і збірка стала приростати зовсім іншими віршами…
     
    - Сьогодні дуже багато дискусій з приводу того, чи потрібна поезія, коли йде війна. Чи правильно видавати книги, коли є стільки нагальних потреб. Чи взагалі суттєво те, що пишуть поети. Чи нас почують, а якщо почують, чи зрозуміють. Це не можна порівняти з волонтерською діяльністю. Це не можна порівняти з захистом нашої батьківщини на передовій. Поезію як щирість душі взагалі важко з чимось порівняти. Нехай слово буде твоєю зброєю і твоєю розрадою. Твоїй ластівці я бажаю мирного неба для широкого розкрилу - звернулася до поетеси голова обласного осередку Національної спілки письменників України Надія Гармазій.
     
    На потреби ЗСУ пані Ольга відправила третину коштів від проданих книг.
     
    Зустріч з Ольгою Могильдою можна подивитись на YouTube-каналі бібліотеки Чижевського за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=jTi6PlvJqaM&t=273s