На Кіровоградщині у ході операції "Нерест" виявляють браконьєрів

  • 28 квіт. 2022 16:07
  • 559
    • Новина На Кіровоградщині у ході операції «Нерест» виявляють браконьєрів Ранкове місто. Кропивницький
     
    На Кіровоградщині поліцейські разом з представниками рибохорони вилучили незаконного улову на понад 300 тисяч гривень.
     
    Правопорушення були викриті на території обласного центру та Кропивницького району в ході проведення профілактичних заходів під умовною назвою «Нерест».
     
    Співробітники відділу поліції № 1 (м. Знам’янка) спільно з інспектором рибохорони викрили громадянина, який здійснював вилов риби забороненими засобами на водоймі поблизу одного з населених пунктів.
     
    Під час проведення огляду в автомобілі чоловіка правоохоронці виявили та вилучили понад 140 штук свіжовиловленої риби – карась сріблястий і короп, а також надувний гумовий човен та 5 сіток ліскових. Сума завданих збитків складає більше 235 тисяч гривень.
     
    Також на водоймі у Кропивницькому інспектор рибохорони спільно з поліцейськими виявили чоловіка, який на човні виловлював рибу сітками.
    На місце події прибула слідчо-оперативна група. Правоохоронці вилучили човен, сітки та 50 штук риби – сріблястий карась і лин.
     
    Протиправними діями особи завдано збитків на суму у понад 79 тисяч гривень.
     
    За цими фактами розпочато кримінальні провадження за ч. 1 ст. 249 (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) Кримінального кодексу України. Проводиться розслідування.
     
    Відділ поліції № 1 (м. Знам’янка) та
    Кропивницького районного управління
    поліції Кіровоградської області