На Кіровоградщині поліцейські ліквідували канал постачання наркотиків до виправної колонії

  • 27 квіт. 2022 14:10
  • 598
    • Новина На Кіровоградщині поліцейські ліквідували канал постачання наркотиків до виправної колонії Ранкове місто. Кропивницький
     
    Організував наркотрафік так званий «смотрящий». Серед спільників  - ув’язнені та раніше засуджені особи.
    Викрили злочинну діяльність, отримали докази причетності фігурантів та припинили канал постачання наркотиків до в’язниці оперативники управління стратегічних розслідувань в Кіровоградській області спільно зі слідчими обласної поліції.  
     
    Як встановили поліцейські, організував наркотрафік так званий «смотрящий». Контролював діяльність учасників групи через своїх довірених осіб серед засуджених. Вони підшукували осіб, які звільнилися з місць позбавлення волі, аби ті формували та передавали шляхом «перекидів» наркотики на територію виправної установи. Надалі вміст пакунків розповсюджували серед утриманців.
     
    26 квітня оперативники та слідчі провели санкціоновані обушки в камерах, де утримуються фігуранти, та за місцями мешкання.
     
    Крім того, на підставі отриманих доказів двом учасникам групи повідомили про підозру за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України. 
     
    Процесуальне керівництво здійснює Кіровоградська обласна прокуратура. Заходи з викриття протиправної діяльності проводилися за участю співробітників колонії.
     
    За незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів чинним законодавством передбачена відповідальність - позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.
     
    Нагадаємо: Нацполіція припинила діяльність злочинного угруповання, яке організувало наркотрафік до місць позбавлення волі.
     
    Департамент стратегічних розслідувань
    Національної поліції України