Кіровоградщина: Прокуратура домоглася довічного ув’язнення для молодика, який вбив дівчину у Малій Висці

  • 27 квіт. 2022 12:10
  • 2452
    • Новина Кіровоградщина: Прокуратура домоглася довічного ув’язнення для молодика, який вбив дівчину у Малій Висці Ранкове місто. Кропивницький
     
    Резонансна справа щодо вбивства дівчини у Малій Висці. Прокурори домоглись для обвинуваченого довічного ув’язнення, інформує пресслужба обласної прокуратури.
       
    Найвищої міри покарання – довічного позбавлення волі домоглись прокурори Кіровоградської обласної прокуратури за умисне жорстоке убивство дівчини. Кропивницький апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу прокуратури.
     
    Нагадаємо, у грудні 2021 року Кіровський районний суд засудив до 15 років ув’язнення засуджено чоловіка, який вбив, а потім зґвалтував 22-річну дівчину (п.10 ч. 2 ст. 115 КК України).
    Прокуратура не погодилася з призначеним судом першої інстанції покаранням обвинуваченому, вважаючи його м’яким, і таким, яке не відповідало тяжкості скоєного та особі обвинуваченого,  і оскаржила вирок в апеляційному порядку, вимагаючи найвищої міри покарання – довічного позбавлення волі.  Апеляційний  суд наразі  усі доводи прокурорів врахував,  апеляційну скаргу задовільнив та постановив новий вирок у справі.
     
    Обставини справи: Трагічна подія мала місце наприкінці 2020 року у м. Мала Виска Кіровоградської області та викликала великий резонанс.
    Потерпіла поверталася додому від друзів. Засуджений напав на дівчину у безлюдному місці, вдарив цеглиною по голові, задушив та зґвалтував. З метою приховання слідів злочину хлопець занурив труп потерпілої у вигрібну яму вбиральні.
    Відзначимо, що у ході досудового розслідування обвинуваченому проведено низку експертиз серед яких комплексна та стаціонарна, з метою визначення його  осудності. Висновки двох експертиз засвідчили, що особа в момент скоєння злочину була осудною.