Міністр освіти та науки Сергій Шкарлет відвідав Кіровоградщину

  • 19 квіт. 2022 17:07
  • 602
    • Новина Міністр освіти та науки Сергій Шкарлет відвідав Кіровоградщину Ранкове місто. Кропивницький
     
    - Кіровоградщина не підводить, - Сергій Шкарлет
     
    На Кіровоградщині з робочою поїздкою побував міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет.
     
    Під час наради з головою ОВА Андрієм Райковичем, його заступниками, керівництвом обласної ради, представниками силових структур обговорили ключові питання порядку денного:
    безпекова ситуація в регіоні;
    доставка гуманітарної допомоги;
    забезпечення продовольством в мережах та контроль за цінами;
    прийом та розселення тимчасово переміщених осіб;
    організація освітнього процесу.
     
    На думку Сергія Шкарлета, одне з важливих завдань регіонів, де немає бойових дій, - стабілізація економіки. Андрій Райкович повідомив, що в області вже поновили роботу 92% підприємств на територіях. Працюють майже всі об'єкти торговельної мережі та ринки. У продажу є достатній асортимент основних продовольчих товарів, а спеціалісти систематично проводять моніторинг цін.
     
    Під час наради Сергій Шкарлет отримав повну інформацію про те, як область формує гумвантажі. Кіровоградська область визначена партнером Запорізької. І регулярно направляє туди таку очікувану допомогу. Серед того, що область відправляє сусідам, - велика доля місцевих товаровиробників. 
     
    Міністр відвідав міський штаб із розселення ВПО та профілакторій ЦДПУ, де проживають переселенці. Кіровоградщина активно працює з переселенцями. З початку війни через область пройшло вже понад 100 тисяч біженців. 49 тисяч людей залишились жити в містах та містечках області. Як працюють з жителями, які виїхали із зон бойових дій, продемонстрували на прикладі одного з міських центрів. Тут біженців реєструють, харчують, у разі необхідності, надають медичну допомогу, пропонують одяг і далі направляють на ночівлю. За необхідності переселенці можуть отримати безкоштовну юридичну допомогу, інформацію від центру зайнятості. Є в цьому центрі особливий куточок - з іграшками та канцелярським приладдям, він користується неабияким попитом у малюків. 
     
    Ми розуміємо, що робота з внутрішньо переміщеними особами - надзвичайно чутливе питання. Я ставлю завдання керівникам громад і територій не залишати без уваги жодної людини, особливо дітей, створити нормальні умови для проживання людей, які тікають з пекла війни. - акцентував Андрій Райкович. Актуальним також залишається пошук для них роботи. Це важливі питання, і ми системно працюємо над їх вирішенням.
    Насамкінець Сергій Шкарлет висловив переконання - Кіровоградщина - не підводить і справляється з поставленими завданнями.