У провадженні щодо держзради нардепа Іллі Киви викрито нові факти

  • 19 квіт. 2022 09:28
  • 766
    • Новина У провадженні щодо держзради нардепа Іллі Киви викрито нові факти Ранкове місто. Кропивницький
     
    ДБР звітує: виявлено майно російського генерала з бізнес-оточення Киви та зупинено продаж товару, що передавали для ЗСУ, інформує у ФБ Державне бюро розслідувань.
     
    Державне бюро розслідувань продовжує активно виявляти правопорушників в умовах воєнного стану. На жаль, в тяжкий період для людей та для країни знаходяться і ті, хто зраджує присягу служити Народові України. Оперативні працівники та слідчі ДБР щоденно працюють над виявленням та подальшим притягненням до відповідальності посадовців і правоохоронців, віднесених до підслідності згідно із законом.
     
    Наразі уже зареєстровано понад 240 кримінальних проваджень за держзраду та колабораціонізм. ДБР вкотре наголошує: коротка вигода від служіння окупантам перетвориться на ганебне та тривале ув’язнення!
     
    Крім того, на Одещині вдалося викрити та припинити масштабну схему із нелегальної реалізації майна, яке першопочатково передавалося для потреб Збройних сил України. Посадовці підробляли документи та намагалися продати товар, загальна ринкова вартість якого на складає близько 500 тис. доларів США. Тривають необхідні слідчі дії.
     
    А в резонансному провадженні щодо держзради Нардепа Іллі Киви викрито нові факти – один із бізнес-партнерів політика виявився російським генералом. Через численну нерухомість він «відмивав» кошти в Україні. ДБР вивчає ймовірність використання виявлених об’єктів для фінансування підривної діяльності проти нашої держави.
     
    Детальніше про результати роботи правоохоронного органу у брифінгу радниці з комунікацій ДБР Тетяни Сапьян.
    Боронимо державу разом!