Як у Кропивницькому шукають роботу переселенцям?

  • 18 квіт. 2022 17:16
  • 728
    • Новина Як у Кропивницькому шукають роботу переселенцям? Ранкове місто. Кропивницький
     
    Робота є: команда фахівців міськрайонного центру зайнятості готова допомогти.
     
    Інженер-конструктор, електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування, бухгалтер, економіст з фінансової роботи, фармацевт, робітник фермерського господарства, оператор комп’ютерного набору, оцінювач-експерт, сестра медична та вантажник – за такими професіями упродовж березня цього року були працевлаштовані безробітні громадяни з числа внутрішньо переміщених осіб з областей, де проходять активні бойові дії, які звернулися до Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості різними засобами телекомунікацій.
     
    Загалом через телекомунікаційні канали зв’язку по допомогу у пошуку роботи до Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості звернулися 153 внутрішньо переміщених осіб, з них кожен сьомий був працевлаштований.
     
    Аби мати результат, фахівці міськрайонного центру зайнятості, які у своїй роботі застосовують елементи рекрутингу, кожного дня співпрацюють з роботодавцями та шукачами роботи, ознайомлюючи їх з послугами рекрутингу. Складають оголошення про вакансії, розміщують їх на інтернет-ресурсах, аналізують професійні якості шукачів роботи, презентують кандидатів роботодавцю, організовують зустрічі з претендентами та узгоджують дату проходження співбесіди.
     
    Інформаційний простір, в якому працюють рекрутери, майже необмежений: соціальні мережі, сайти пошуку роботи, портал державної служби зайнятості, сайти підприємств тощо. Інколи претендентів на ту чи іншу посаду доводиться шукати поза межами центру зайнятості, через засоби масової інформації, шляхом вивчення резюме, перегляду спеціалізованих сайтів з пошуку роботи тощо.
     
    За словами Яни Шевченко, начальника відділу взаємодії з роботодавцями Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості, впровадження свого часу в роботу міськрайонного центру зайнятості елементів рекрутингу передбачає, передусім, більш активний підхід до пошуку затребуваних ринком праці кадрів, своєчасне та гнучке реагування на виклики часу.
     
    Яна ШЕВЧЕНКО, начальник відділу взаємодії з роботодавцями 
    Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості