Футзальний турнір у Кропивницькому зібрав понад 55 тисяч гривень на підтримку ЗСУ

  • 18 квіт. 2022 15:10
  • 603
    • Новина Футзальний турнір у Кропивницькому зібрав понад 55 тисяч гривень на підтримку ЗСУ Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому в спорткомплексі СК «Енерго-спорт» завершився благодійний футзальний турнір на підтримку Збройних Сил України, про це інформує міька рада у ФБ.
     
    З ініціативою проведення турніру  виступили відомі футболісти Максим Гедерим та Ігор Паньковський, а їхню ідею підтримали волонтери KropHub. 
     
    - Ми навіть не очікували, що в такий нелегкий для нашої країни час позмагатися за Кубок, який був спеціально виготовлений для турніру, виявлять бажання стільки команд. - відзначив Максим Гедерим. -  Розраховували максимум на чотири, а в підсумки на старт вийшли відразу дев’ять колективів. І дуже приємно, що керівництво спорткомплексу «Енерго-спорт» надало ігровий майданчик безкоштовно. А трибуни протягом трьох днів були заповнені глядачами, які без усіляких сумнівів купували символічні квитки за ті кошти, які мали можливість сплатити.
     
    Безпосередньо спортивна частина турніру пройшла у безкомпромісній, напруженій і цікавій боротьбі на футбольному полі. У матчі за третє місце перемогу святкували футболісти ФК «2005», які перемогли команду «А2».
     
    Перед фіналом вболівальників і учасників турніру вразила своєю хореографічною композицією юна танцівниця Поліна Пацай. Шанувальники футболу активно долучилися до участі у благодійному аукціоні, на якому були виставлені футболки футзального клубу «Ураган» з  Івано-Франківська, ФК «Кропивницький» легендарного 3-го полку ім. Святослава Хороброго, гравців київського «Динамо» Артема Беседіна та Вітіньо, голкіпера ФК «Маріуполь» Ігоря Бажана з його автографом, футболістів харківського «Металіста» Мілана Обрадовіча та Тайсона, донецького «Металурга» Антона Поступаленка та головний сюрприз - футболка Генріха Мхітаряна часів його виступів за донецький «Шахтар». За результатом аукціону вдалося зібрати 18, 25 тисяч гривень, які, разом із іншими внесками гравців та вболівальників будуть спрямовані на допомогу українським воїнам, які боронять Україну від російської орди.
     
    - Я не втомлююсь повторювати, що відповідальність за наближення перемоги на кожному з нас, що кожен буде ефективним в тому що він любив і робив до війни. Дякую хлопцям та їхнім вболівальникам за свідомий підхід, азартний аукціон футболок і завзяту професійну гру, - поділилася волонтерка Катерина Колтунова. - Всього зібрано 55880 грн, з них 18250 на аукціоні. Завтра замовимо оптичних приладів і відзвітуємо як приїдуть. Разом до перемоги!! Слава Україні! Героям Слава!
     
    Усі, хто не зміг потрапити на футзальний турнір, можуть долучитися до збору коштів на закупівлю оптики. Перерахувавши кошти на карту Інеси Колпак 363542017807901. 
     
    Ну а фінал навіть перевищив очікування шанувальників футзалу, які вщерть заповнили трибуни СК «Енерго-спорт». У найнапруженішій боротьбі з мінімальною перевагою у рахунку 3:2 над «Земельником» чемпіонами турніру стали гравці ФК «Чорноіван».
     
    Але переможцями можна назвати усіх, хто приходив у ці дні до спорткомплексу «Енерго-спорт». Головне, що, попри всі складнощі сьогодення, вдалося не просто зібратися, зіграти в своє задоволення та на радість вболівальникам, трохи підняти настрій та зробити свій футбольний внесок в справу боротьби України за свою незалежність із рашистськими нелюдами. І дійсно тільки разом ми зможемо здолати загарбників і відсвяткувати нашу Перемогу. Слава Україні, слава ЗСУ, всім українським Героям Слава.