У Кропивницькому бібліотекарі влаштували розваги для містян

  • 18 квіт. 2022 12:34
  • 618
    • Новина У Кропивницькому бібліотекарі влаштували розваги для містян Ранкове місто. Кропивницький
     
    Напередодні Міжнародного дня культури на майданчику Обласної універсальної наукової бібліотеки імені Дмитра Чижевського відбулася вулична акція «Весна. Книга. Бібліотека».
     
    У рамках акції була представлена книжкова виставка, яка знайомила мешканців міста та гостей з художніми та публіцистичними творами сучасних українських авторів.
     
    Бібліотекари відділу обслуговування користувачів пропонували перехожим взяти участь у літературних іграх. Так, у «Літературному бутерброді» потрібно об’єднати автора, назву його твору та головного героя. Наприклад, Леся Українка – «Лісова пісня» - Мавка. Умови гри «Що робити?» - до іменників підібрати правильні дієслова, тобто утворити словосполучення. Наприклад, книгу (що робити?) розгортати; вуха – розтуляти; очі – розплющувати.
     
    Мовознавча гра «Як українською?» пропонує найти український аналог таким запозиченим словам, як «референт», «акцент», «маклер» або «стікер».
     
    Також, відвідувачам було представлено й цікаві інтелектуальні розваги, зокрема ребуси за тематикою «Бібліотека»: книга, автор, журнал, виставка та інші.
     
    Учасники акції завзято проявляли свої знання і кмітливість та отримували сувеніри від бібліотеки.