Кіровоградщину включили в Урядову програму релокації

  • 11 квіт. 2022 17:02
  • 557
    • Новина Кіровоградщину включили в Урядову програму релокації Ранкове місто. Кропивницький
     
    Про це на апаратній нараді начальника Кіровоградської обласної військової адміністрації із керівниками територіальних громад і військових адміністрацій повідомила сьогодні, 11 квітня, заступниця директора профільного департаменту Світлана Соломаха.
    Кіровоградщина потрапила до програми релокації українських підприємств, які є в зоні активних бойових дій.
     
    - Ще до включення Кіровоградщини у цю програму, обласна військова адміністрація спільно із громадами через різні майданчики подавали пропозиції про переміщення уразливих підприємств на нашу територію, - повідомила Світлана Соломаха.
     
    Зараз, за її словами, обласна влада разом із громадами ще активніше збирає пропозиції щодо можливих локацій переміщених підприємств, наявність трудових ресурсів для їх роботи, житла тощо. 
    Є звернення щодо надання допомоги у переміщенні дрібного бізнесу, зокрема з міст Донецької області. Маємо успішні приклади такого переміщення у Кропивницькому і сподіваємося по Олександрії. Тільки Кропивницька громада вже визначилася із 11 майданчиками, де швидко можна розгорнути переміщені виробничі потужності. 
     
    Нагадаємо, програми релокації передбачає, що підприємства, які розташовані в зоні активних бойових дій, можуть бути переміщені у безпечні регіони.