Фінансова оборона України: новації у банківській сфері

  • 8 квіт. 2022 11:25
  • 544
    • Новина Фінансова оборона України: новації у банківській сфері Ранкове місто. Кропивницький
     
    Наприкінці березня НБУ презентував сайт «Фінансова оборона України». Як повідомили в департаменті з питань економічного розвитку Кропивницької міської ради, ресурс містить всю необхідну інформацію щодо особливостей надання послуг банками та небанківськими фінансовими установами у воєнний час. 
     
    - Із початком російської агресії, 24 лютого, для забезпечення надійного та стабільного функціонування фінансової системи під час війни Національний банк України змінив правила надання окремих фінансових послуг та ввів певні адміністративні обмеження. Цих змін було досить багато, тому для зручності громадян розробили окремий сайт, на якому зібрано все про останні новації у даній сфері, – зазначила директорка Департаменту комунікацій НБУ Галина Калачова.
     
    Зокрема, на сайті можна дізнатися про ліміти на операції з іноземною та національною валютами під час дії воєнного стану, купівлю та продаж іноземної валюти, процедуру вивезення цінностей за кордон тощо. Також тут можна отримати інформацію про перевипуск платіжної картки, дізнатися, що робити з кредитом, якщо немає змоги його сплачувати, чи можна забрати депозит, як вберегтися від платіжного шахрайства, чи можна отримати виплати по страховим випадкам, як працюють відділення банків та інше.
     
    Інформація буде корисною як для громадян, що перебувають в Україні, так і для осіб, які вимушено покинули її територію.