У центрі Кропивницького піймали мародера (ВІДЕО)

  • 6 квіт. 2022 12:35
  • 4030
    • Новина У центрі Кропивницького піймали мародера (ВІДЕО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    У обласному центрі по вулиці Велика Перспективна до дерева скотчем прив’язали чоловіка, котрий намагався вкрасти літр горілки, а от випити не вийшло.
     
    ВІДЕО Труха Кропивницький
     
     
     
     
    З початку широкомасштабного вторгнення в українські землі крадіїв з магазинів і квартир та грабіжників почали називати мародерами, хоча насправді мародери - особи, які викрадають особисті речі померлих та загиблих. 
     
    Довідка
     
    Мародерство — викрадення на полі бою речей, що перебувають при вбитих чи поранених (стаття 432 Кримінального кодексу України від 05.04.2001 № 2341-III).
     
    Предметом Мародерства може бути тільки приватне майно (гроші, годинники тощо) вбитих чи поранених, незалежно від того, до якої армії вони належать. Зброя, боєприпаси, документи, що містять відомості військового характеру, інші речі, придатні для використання під час ведення військових дій, не є предметом цього злочину.
     
    Походження терміна відносять до епохи Тридцятирічної війни. Термін пов'язується із іменем одного з двох відомих командирів, які мали прізвище Мероде і брали участь у Тридцятирічній війні: із німцем, генералом графом Іоганном Мероде або шведом, полковником Вернером фон Мероде.