У Кропивницькому запрацював сучасний міжнародний медичний центр

  • 5 квіт. 2022 12:03
  • 762
    • Новина У Кропивницькому запрацював сучасний міжнародний медичний центр Ранкове місто. Кропивницький
     
    Україну підтримує увесь світ. 
    У студмістечку ЦНТУ, по проспекту Університетському, 8 у Кропивницькому почала працювати сучасна медична амбулаторія. Це результат спільної роботи гуманітарної місії міжнародної організації «Сумка Самарянина» і місцевих органів влади. 
    Міжнародні медики розгорнули додаткові потужності на території Кропивницького для надання необхідної медичної допомоги містянам, вимушено переміщеним особам та усім, кому вона може знадобитися в умовах війни. 
     
    З такою ініціативою звернулася до Кропивницької міської ради міжнародна гуманітарна спільнота «Сумка Самарянина». А вже за кілька днів медична амбулаторія прийняла перших пацієнтів.
     
    - Наша мета - максимально допомогти всім, кому потрібна підтримка. Сьогодні у Кропивницькому та області це можуть бути у першу чергу, переселенці, яким ми зможемо оперативно надати амбулаторну допомогу. У разі потреби зможемо оперативно розгорнутися у повністю автономний польовий госпіталь, - розповів керівник команди медиків.
     
    У такому медичному центрі можна отримати невідкладну, хірургічну допомоги, стаціонарні та амбулаторні послуги і послуги для жінок та дітей, включно з акушерством. Медичне і технічне обладнання та все необхідне для облаштування такого центру, у тому числі медикаменти, волонтери привезли з собою. Тут є все необхідне для діагностики і первинної медичної допомоги. Керівник проєкту Джон Троук запевнив, що в разі потреби потужності амбулаторії зможуть розширити.
     
     
    Надзвичайно потрібною справою назвав відкриття центру голова ОДА/ОВА Андрій Райкович, який особисто познайомився з міжнародним колективом медиків, що приїхали до Кропивницького.
     
    - Я познайомився з цими волонтерами. Надзвичайно світлі, чисті люди, які розділяють нашу страшну біду. Вони – невеличка частина великого демократичного світу, який стоїть з Україною за нашу свободу, за нашу Перемогу. На виході із містечка юнак крикнув мені - Слава Україні, я з Бучі, тут є хлопці і з Ірпеня. Живі! Це найкраще, що можна зараз чути! Завтра формуємо туди гуманітарний рейс. Дякуємо нашим славним Збройним Силам України за те, що ми живі! – наголосив Андрій Райкович.
     
    Іноземні фахівці вже надають медичну допомогу як жителям Кропивницького, так і переселенцям. Безкоштовно. Щодня з 8:00 до 18:00. Без вихідних.