Понад 350 підприємств уже перебувають в процесі переведення у безпечні місця

  • 5 квіт. 2022 10:25
  • 697
    • Новина Понад 350 підприємств уже перебувають в процесі переведення у безпечні місця Ранкове місто. Кропивницький
     
    Українська промисловість пережила перший шок і сьогодні повертається до виробництва там, де це можливо. Про це розповів Прем’єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв'ю НВ.
     
    - Ми отримали вже понад 1,1 тис. заявок від підприємств, які розташовані на тимчасово окупованих територіях або на територіях, де ведуться бойові дії, і допомагаємо їм передислоковуватися в безпечні місця. Понад 350 підприємств уже перебувають у процесі переведення і вже 90 підприємств приступили до роботи, — сказав Глава Уряду.
     
    Прем’єр-міністр зауважив, що Правобережна Україна практично вся сьогодні працює, сплачує податки і зберігає робочі місця.
     
    - Більшість наших заводів відновили роботу. Ми закликаємо сферу послуг також це зробити. 2% з обороту — можна працювати і заробляти гроші, забезпечуючи себе, створюючи робочі місця для своїх родин, для своїх друзів, рідних, близьких, — відзначив Денис Шмигаль.
     
    Очільник Уряд наголосив, що держава зробила велику дерегуляцію для бізнесу. Так, понад 700 дозволів і ліцензій скасовано, спрощено податкову систему, відкрито митницю. Прем’єр-міністр додав, що програму кредитування "5-7-9" також зробили максимально доступною: до 60 млн грн кредитування під 0%.