Кіровоградщина: Громада села Бірки повернула свій храм у лоно Української Церкви

  • 4 квіт. 2022 13:35
  • 730
    • Новина Кіровоградщина: Громада села Бірки повернула свій храм у лоно Української Церкви Ранкове місто. Кропивницький
     
    Громада Бірок Кропивницької єпарії отримала доступ до свого храму, інформує Кропивницька єпархія ПЦУ у ФБ.
     
    3 квітня 2022 року, у 4-ту неділю Великого посту, єпископ Кропивницький і Голованівський Марк з пастирським візитом відвідав парафію Святителя Миколая Чудотворця села Бірки Кропивницького району Кіровоградської області, де разом із духовенством та вірянами звершив Божественну літургію. 
     
    Під час богослужіння архієрей звернувся з повчальним словом до чисельних вірян, у якому наголосив на потребі в цей непростий час кожному православному християнину через жертовне служіння ближньому, щиру любов до своєї Батьківщини і єдність засвідчити вірність Христу та дієвість свого покликання. Також владика Марк закликав вірян посилити свої молитви за воїнів-захисників України, за їхню перемогу над осатанілим російським окупантом та за мир в Україні. Насамкінець архієрей подякував настоятелю парафії прот. Петру Скіцка за запрошення, а парафіянам - за їхню віру, терплячість та стійкість.
     
     
    Місцева релігійна громада ще у 2019 році на парафіяльних зборах прийняла рішення вийти із підпорядкування московського патріархату (так звана Українська Православна Церква) та приєднатись до помісної автокефальної Православної Церкви України. Оскільки місцевий служитель російської церкви не погодився із рішенням парафії та почав судитися зі своїми колишніми вірянами і відмовився залишити храм, то місцеві православні довгі роки були позбавлені можливості молитися у храмі, збудованому їхніми предками.
     
    Оскільки судові баталії не дали позитивного результату представникам московського патріархату, а російсько-українська війна цьогоріч розгорілася у страхітливому масштабі, то місцеві православні віряни вольовим рішенням повернули у своє володіння захоплений московським зайдою храм та змогли нарешті зібратись у ньому для молитви.