Кіровоградщина: Капітанівська громада долучилась до Правослвної церкви України

  • 4 квіт. 2022 09:15
  • 717
    • Новина Кіровоградщина: Капітанівська громада долучилась до Правослвної церкви України Ранкове місто. Кропивницький
     
    2 квітня 2022 року єпископ Кропивницький і Голованівський Марк відвідав селище Капітанівку Новоукраїнського району Кіровоградської області, де у храмі Успіння Пресвятої Богородиці звершив Божественну літургію. Урочисте богослужіння відбулось з нагоди приєднання місцевої парафії до Православної Церкви України, відповідне рішення громада разом із своїм настоятелем прот. Іваном Гойдошем прийняла на Парафіяльних зборах напередодні.
    Разом із архієреєм за богослужінням молились настоятель храму прот. Іван Гойдош, духовенство Кропивницької та Черкаської єпархій, чисельні віряни.
     
    Окрасою богослужіння став місцевий парафіяльний хор.
    В кінці літургії архієрей виголосив проповідь і подякував настоятелю та громаді за їхній вибір долучитись до Помісної Автокефальної Православної Церкви України. В свою чергу отець-настоятель подякував владиці Марку та запрошеному духовенству за візит, а своїм парафіянам за підтримку, любов та стійкість.
    Після літургії духовенство разом з вірними помолились за спокій всіх відвіку спочилих рідних, загиблих воїнів України та загиблих співвітчизників, жертв російсько-Української війни.