Музей Осмьоркіна запрошує на традиційні художні студії

  • 1 квіт. 2022 09:28
  • 811
    • Новина Музей Осмьоркіна запрошує на традиційні художні студії Ранкове місто. Кропивницький
     
    Поки фронтові дії далеко від Кропивницького, у місті оживають заклади культури і запрошують до себе як кропивничан, так і внутрішньо переміщених осіб. Так в художньо-меморіальному музеї Олександра Осмьоркіна зібралися відомі кропивницькі художники на традиційні художні студії, інформує міська рада у фБ. 
     
    Генератором заходу стала завідувачка відділу образотворчого мистецтва дитячої школи мистецтв міста Кропивницького Ольга Краснопольська, яка зараз активно створює цифрові колажі патріотичного спрямування і демонструє їх у соцмережі. Про цю подію повідомила директорка художньо-меморіального музею Віта Чернова.
     
    Хоча в меморіальному залі зараз лише старовинний рояль та стільці, бо експозиція демонтована з метою збереження картин та інших раритетних предметів, професійним художникам цей факт не завадив, а навпаки надихнув на творчу працю за музейними мольбертами. Тож живописці Юрій Вінтенко, Людмила та Олександр Демиденки, Ірина Кухаренко, Ольга Краснопольська, а також фотограф Олександр Шулешко, озброївшись олівцями та обравши натурою для зображення свого колегу заслуженого художника України Андрія Надєждіна, поринули в світ мистецтва, осяяне добром і світлом, радістю і перемогою.
     
     
    Свідком цієї імпровізованої творчої майстерні став художник-графік, книжковий ілюстратор Микола Ломакін, який приїхав у своє рідне місто з Харкова і відразу став волонтером. На хвилинку завітав до музею, в якому у свій час презентував свою персональну виставку «Графічні балади», а потрапив на справжнє поле мистецької битви, в якій завжди перемагає любов до краси і гармонії. Він був приємно вражений творчою активністю своїх друзів-художників і пообіцяв після Перемоги обов’язково зробити в музеї виставку створених ним портретів українських гетьманів. І ще зазначив, що оскільки образотворче мистецтво володіє силою віри та оптимізму, саме зараз потрібно демонструвати найкращі твори сучасних українських художників, а особливо дитячі малюнки, які своєю щирістю утверджують вільне і мирне життя.
     
    - Тож, в найближчих планах музею - проведення традиційних художній студій, у випадку повітряної тривоги можливе укриття в підвальному приміщенні, та влаштування різноманітних віртуальних виставок на музейному вебсайті, - відзначила директорка музею Віта Чернова.