Україна веде переговори про відправку свого агроекспорту через європейські морські порти

  • 31 бер. 2022 10:01
  • 465
    • Новина Україна веде переговори про відправку свого агроекспорту через європейські морські порти Ранкове місто. Кропивницький
     
    Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський та заступник Міністра транспорту й інфраструктури Румунії – Державний секретар Іонел Скріоштяну під час спільної зустрічі обговорили питання щодо налагодження безперебійних поставок вантажів агропродовольчої продукції з України до традиційних експортно залежних ринків.
     
    Про це інформує Урядовий портал.
     
    Микола Сольський підкреслив, що Україна має для забезпечення власних продовольчих потреб запасів мінімум на два роки, а окремих видів продукції – і на більше.
     
    Крім того, ми маємо десятки мільйонів тонн с/г продукції, передбаченої на експорт, але наразі є проблеми з її постачанням, оскільки росія заблокувала всі наші порти. У результаті Україна, за словами Міністра, втрачає щомісяця $1,5 млрд, у європейських утворюється продовольча криза, а в африканських – посилюється голод.
     
    - Тому ми з партнерами шукаємо альтернативні логістичні шляхи для відправки наших вантажів через європейські морські порти, зокрема румунський морський порт Констанца. Крім того, обговорюємо можливості залізничних перевезень, збільшення обсягів транзитних перевезень вантажним транспортом, - зазначив Микола Сольський.
     
    Міністр подякував своєму румунському колезі за конструктивний діалог та висловив сподівання, що окреслені питання вдасться вирішити найближчим часом. Також домовились підтримувати діалог із обговорюваних питань.