Британські вибухотехніки передали українським поліцейським спецобладнання (ВІДЕО)

  • 30 бер. 2022 15:07
  • 952
    • Новина Британські вибухотехніки передали українським поліцейським спецобладнання (ВІДЕО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Допомога призначена для вибухотехніків Національної поліції України для роботи в Києві та Київській області і підрозділів поліції у Донецькій, Харківській, Миколаївській областях. Про це інформує Урядовий портал.
     
    Зокрема, українські вибухотехніки отримали спецобладнання для знешкодження вибухонебезпечних предметів, міношукачі, системи управління підривом, діагностичні прилади, медичні аптечки та інші засоби.
     
     
    Як розповів начальник управління вибухотехнічної служби Нацполіції Володимир Хоменко, українські поліцейські отримали допомогу від британських колег через фундацію Friends of Ukraine EOD «Друзі України» та завдяки підтримці директора з навчання з 25-річним досвідом роботи Пола Рігга.
     
    - Допомога була надана колегами з Великої Британії, з якими ми планували проводити тренінги для українських вибухотехніків у цьому році. Буквально за місяць ми мали їхати в Англію та вчити наших спеціалістів. За власною ініціативою та власним коштом хлопці з Британії разом зі своїми колегами зібрали нам обладнання, спецзасоби. Ми дуже вдячні хлопцям за їхню допомогу. Братерство вибухотехніків з різних країн – в дії як воно є, – зазначив Володимир Хоменко.