Скільки переселенців проживає на Кіровоградщині?

  • 30 бер. 2022 09:34
  • 593
    • Новина Скільки переселенців проживає на Кіровоградщині? Ранкове місто. Кропивницький
     
    За тиждень в Кіровоградській області видано майже 5 тисяч довідок внутрішньо переміщеним особам, інформує ОДА у ФБ.
     
    Як повідомив директор департаменту соціального захисту населення Кіровоградської ОВА Олександр Догаров, в області за тиждень видано 4773 довідки внутрішньо переміщеним особам. Загалом, на сьогодні в області проживає 15 845 таких людей, з них 5 140 діти. Як приклад організації роботи Олександр Догаров назвав Кропивницьку громаду, де за попереднім записом заплановано приймати переселенців у вихідні дні.
     
    За словами директора департаменту, довідки, крім управлінь соціального захисту населення райдержадміністрацій, видають ще в сільських, селищних, міських радах через ЦНАП або безпосередньо посадові особи громади із застосуванням програмного комплексу «Соціальна громада». 
     
    - Також хочу зазначити, що допомога на проживання внутрішньо переміщеним особам надається як тим людям, які перемістилися на територію області після 24 лютого 2022 року, так і після 2014, і вже внесені до інформаційних систем соцзахисту і отримував допомогу до цього, - наголосив Олександр Догаров. 
     
    Довідка ВПО видається на усіх членів сім’ї окрема, у тому числі і неповнолітнім дітям на підставі заяв і наданні паспорта, студентського квитка, пенсійного посвідчення або будь-якого документа, що може засвідчити реєстрацію місця проживання на території, де зараз проходять бойові дії. Наголошуємо, що саме ця довідка є підставою для отримання державних та соціальних допомог.
     
    Директор департаменту наголосив, що згідно із рішенням Уряду, внутрішньо переміщені особи можуть отримувати допомогу на проживання через будь-яку банківську установу, а не лише через «Ощадбанк», як було раніше.
     
    Олександ Догаров закликав керівників РВА та територіальних громад активізувати роботу із реєстрації ВПО.