На полях Кіровоградщини сапери знищили крилату ракету «Іскандер»

  • 29 бер. 2022 09:06
  • 2156
    • Новина На полях Кіровоградщини сапери знищили крилату ракету «Іскандер» Ранкове місто. Кропивницький
     
    На цей раз наші сапери знищили пошкоджену, але з вцілілою нерозірваною бойовою частиною, ворожу крилату ракету типу «Іскандер Р 500», пише голова ОДА-ОВА Андрій Райкович. Страшно навіть уявити, скільки горя вона б принесла… 
     
    Не вкладається в голові! На одному полі знешкоджують смертоносну зброю, а десь поряд сіють хліб.
     
    Українці! Друзі! Будьте вкрай обережні! По-перше, не ігноруйте сигнали тривоги! Навіть, якщо ви не чуєте вибухів, це не означає, що немає загрози! Небезпека існує повсякчас! По-друге, якщо ви натрапили на вибухонебезпечний чи просто підозрілий предмет, не намагайтесь ідентифікувати його, не наближайтесь до нього, негайно викликайте фахівців! Бережіть себе заради України!
     
     
    Довідка
    «Іскандер» (індекс комплексу — 9К720, за класифікацією МО США і НАТО — SS-26 Stone) — сімейство балістичних оперативно-тактичних ракетних комплексів класу земля-земля, (ОТРК): Іскандер, Іскандер-Е, Іскандер-К, Іскандер-М. Комплекс розроблений на Коломенському КБ Машинобудування (КБМ). Вперше «Іскандер» представили в серпні 1999 року на аерокосмічному салоні МАКС[1].
     
    Є подальшим розвитком ОТРК 9K714 «Ока». Максимальна дальність ураження цілі балістичними ракетами з ОТРК «Іскандер-М» — не менше 500 км (оголошена публічно) і може сягати 700 км (за експертними оцінками, при застосуванні ядерної боєголовки або полегшеної звичайної). Існує модифікація для пуску крилатих ракет 9М729 з максимальною дальністю до 2500 км, що порушує умови договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності.
     
     
    Призначення
    Ракетний комплекс «Іскандер» призначений для ураження бойовими частинами у звичайному спорядженні малорозмірних і площинних цілей у глибині оперативної території військ противника. Передбачається, що може бути засобом доставки тактичної ядерної зброї.
     
    Найбільш ймовірні цілі: засоби вогневого ураження (ракетні комплекси, реактивні системи залпового вогню, далекобійна артилерія); засоби протиракетної і протиповітряної оборони; літаки та гвинтокрили на аеродромах; командні пункти та вузли зв'язку; найважливіші об'єкти цивільної інфраструктури.