СБУ викриває колаборантів та диверсантів (ВІДЕО)

  • 28 бер. 2022 16:28
  • 701
    • Новина СБУ викриває колаборантів та диверсантів (ВІДЕО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    СБУ викрила координатора диверсійних груп РФ на Харківщині і колаборанта, який хотів отримати посаду в окупаційній владі на Дніпропетровщині.
    Служба безпеки системно і методично протидіє диверсійно-підривним проявам, які супроводжують бойові дії на території України. Адже ворог використовує їх, як спосіб вплинути на хід війни та настрої громадян.
     
    У Харкові: 
    Спецпризначенці СБУ затримали чоловіка, який координував диверсійні групи та терористичні угруповання «Л/ДНР» у регіоні. 
    Під час затримання у нього вилучено так звані «блокнот разведчика» та «блокнот старшего радиотелефониста», що використовує армія окупантів. Крім того, у нього виявлено 5 бойових гранат, тротилові шашки із запалами та sim-карти російських і білоруських операторів.
    Наразі він дає покази слідчим СБУ.
     
    В Одеській області:
    СБУ у взаємодії зі спецслужбою Молдови викрила транснаціональне організоване угруповання, яке незаконно переправляло українців-призовників за кордон.
    Зловмисники переміщували «нелегалів» у Саратський район Одещини, звідки вивозили в Молдову під виглядом депортації. А вже там передавали волонтерам як біженців.
    Вартість «послуг» сягала $10 тис за одного призовника.
     
    У Дніпрі:
    СБУ затримала колаборанта, який «мітив» на керівну посаду потенційної адміністрації окупантів. 
    Активний у соцмережах прихильник «руZZкого міра» до недавнього часу працював на об’єкті критичної інфраструктури Дніпра, звідки був звільнений.
    Він збирав для окупантів інформацію щодо працівників цього об’єкта, їх політичну орієнтованість і рівень лояльності до Росії.
     
    У Полтавській області:
    СБУ виявила колаборантку. Уродженка Росії з самого початку війни підтримувала військові злочини окупантів, поширювала у мережі інформацію про «асвабадітелєй» і агітувала за захоплення українських міст.
    Крім того, кіберфахівці СБУ заблокували діяльність ботоферми в регіоні. Місцевий мешканець, підтримуючи ідеї «руZZкого міра», продавав доступ до віртуальних номерів українських мобільних операторів, щоб реєструвати ботів у соцмережах. 
    Його клієнти - громадяни Росії, які через «ботів» поширювали панічні настрої серед українців, фейки та звинувачували ЗСУ у воєнних злочинах, які здійснювала російська армія.
     
    В Івано-Франківській області:
    Служба безпеки викрила агітаторку, яка поширювала антиукраїнський і деструктивний контент у соцмережах. 
    Адмініструвала канали в Youtube, профілі у Facebook та сторінки ВКонтакті. Відстоювала ідею «одного народу росії-Руси», відновлення пам’ятників радянським катам, повернення до сталінської конституції 1936 року.
    Також у день початку повномасштабного нападу РФ на Україну фігурантка відправила фото ракетного обстрілу аеропорту Івано-Франківська абоненту з російським номером.
     
    Кожен із колаборантів нестиме відповідальність за злочини, скоєні проти державної безпеки!
     
     
    <iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fssu.kropyvnytskyi%2Fposts%2F269623818694022&show_text=true&width=500" width="500" height="501" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share"></iframe>