Кропивницький: Малюків із обласного Будинку дитини доправили до Європи

  • 27 бер. 2022 12:17
  • 714
    • Новина Кропивницький: Малюків із обласного Будинку дитини доправили до Європи Ранкове місто. Кропивницький
     
    Про це телефоном повідомила начальник служби у справах дітей Кіровоградської ОВА Наталія Чернявська. 
     
    Наразі 63 малюка перетнули україно-польський кордон і прямують у одну із європейських країн, де житимуть, отримуватимуть належний медичний догляд і комфортну опіку.
     
    - З міркувань безпеки ми не афішували відправку дітей з Кіровоградського обласного спеціалізованого будинку дитини за кордон, поки точиться війна в Україні. Але тепер, коли вони повністю у безпеці, ми можемо спокійно видихнути і розповісти про це, - сказала Наталія Чернявська.
     
    Допомогти евакуювати наших дітей зголосилися європейські волонтери, які прибули до Кропивницького двома комфортабельними автобусами, у супроводі двох реанімолбілів. Ще один реанімобіль - наш. Разом із вихователями Будинку дитини поїхали і волонтери. Всі разом вони доглядали наших малюків у дорозі. Щоб було зрозуміло: там діти від новонароджених і до трьох років. Є дітки із складними вродженими захворюваннями.
     
    - Ми постійно перебуваємо на зв’язку із керівником закладу Петром Пастухом, - каже Наталія Чернявська. Чекаємо, коли вони доїдуть до свого постійного місця перебування. 
     
    Як зазначив голова ОВА Андрій Райкович, ще більше ми чекатимемо на їхнє повернення після Перемоги до нас додому на Кіроовоградщину.