На Кіровоградщині затримали двох наркоділків

  • 25 бер. 2022 09:02
  • 965
    • Новина На Кіровоградщині затримали двох наркоділків Ранкове місто. Кропивницький
     
    На Кіровоградщині правоохоронці вилучили з незаконного обігу понад 10 тисяч доз наркотиків та ліквідували інтернет-магазини з їх продажу.
    Наркоділки розраховували отримати від реалізації наркотичних засобів та психотропних речовин прибуток у сумі більше ніж 2 мільйони гривень.
     
    У результаті спільної операції управлінь боротьби з наркозлочинністю в Кіровоградській та Херсонській областях, управління Служби безпеки України в Кіровоградській області, під процесуальним керівництвом обласної прокуратури, задокументовано протиправну діяльність двох громадян.
     
     
    Вони організували продаж заборонених речовин з використанням мережі Інтернет шляхом так званих закладок. Особи розміщували оголошення, за яким отримували від замовників гроші.
     
    Під час санкціонованих обшуків поліцейські виявили десятки дозованих та готових до реалізації пакунків із наркотичними та психотропними засобами.
     
    Крім того, правоохоронцями ліквідовано низку інтернет-магазинів, проведено обшуки у приміщеннях, які наркоділки використовували як склади.
     
     
    Всього з незаконного обігу вилучено значну кількість зіп-пакетів змотаних клейкою стрічкою та пластикових колб із підготовленими до продажу психотропними речовинами та прекурсорами.
     
    Крім заборонених речовин, у громадян також вилучено електронні ваги, пакети та ємності для пакування, наліпки з рекламою інтернет-магазинів, засоби зв’язку та інші речові докази, які вказують на їх причетність до вчинення злочинів.
     
    Двох осіб затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.
     
    Поліцейські, за процесуальним керівництвом прокуратури, продовжують розслідування в рамках розпочатого кримінального провадження за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів».
     
    Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 6 до 10 років із конфіскацією майна.
     
    За матеріалами
    управління боротьби з наркозлочинністю
    в Кіровоградській області
    Департаменту боротьби з наркозлочинністю
    Національної поліції України