Кіровоградщина: Гуманітарний центр обласної ради передав солодощі й іграшки дітям-переселенцям

  • 22 бер. 2022 15:31
  • 659
    • Новина Кіровоградщина: Гуманітарний центр обласної ради передав солодощі й іграшки дітям-переселенцям Ранкове місто. Кропивницький
     
    Гуманітарний центр обласної ради передав солодощі, матеріали для творчості й іграшки дітям, які разом із батьками вимушено переїхали на Кіровоградщину з регіонів, де не вщухають обстріли. Наразі вони проживають у Знам’янській обласній бальнеологічній лікарні. Про це повідомив голова обласної ради Сергій Шульга сьогодні, 22 березня.
     
    - Сьогодні шість десятків дітей із різних регіонів, де ворог і зараз продовжує накривати цивільних ракетами, приймає обласна бальнеологічна лікарня у Знам‘янці. Наш гуманітарний центр доставив учора малим солодощі, матеріали для творчості й іграшки. Одним словом, подарували зовсім трохи радості і позитивних емоцій. Діти пообіцяли намалювати свої мрії про перемогу, які обов‘язково передамо нашим захисникам, - зазначив голова обласної ради.
     
    Сергій Шульга зауважив, що діти в Україні не повинні були дізнатися, що таке війна.
     
    - Наші діти не повинні були дізнатися, що таке війна. І точно не мали здригатися від вибухів, ховатися в укриттях чи по підвалах від обстрілів. Не мали тікати з рідних міст. Вони повинні були рости щасливими, усміхненими, ходити у дитсадки і школи… Жити!», - наголосив він.
     
    Згідно з даними Генеральної прокуратури, внаслідок російського вторгнення в Україні загинуло 117 дітей, понад 155 поранено. Найбільше дітей постраждало у Київській - 58, Харківській - 40, Чернігівській - 31, Донецькій - 30, Миколаївський - 24, місті Києві - 16, Житомирській - 15, Херсонській - 15 і Сумській - 14 областях.
     
    Як уже повідомлялося, від початку нападу росії на Україну Знам‘янська обласна бальнеологічна лікарня прийняла близько тисячі біженців.