Медзаклади у Кропивницькому мають бути готовими приймати велику кількість пацієнтів

  • 21 бер. 2022 10:06
  • 818
    • Новина Медзаклади у Кропивницькому мають бути готовими приймати велику кількість пацієнтів Ранкове місто. Кропивницький
     
    Заклади охорони здоров’я Кропивницького повинні бути готовими до напливу пацієнтів, а економіка – прийняти нові виробництва, інформує міська рада у ФБ.
     
    Медики Кропивницького отримали доручення бути готовими до підвищення кількості хворих і поранених пацієнтів. Відповідне завдання керівництву галузі охорони здоров’я Кропивницького поставив голова ОДА/ОВА Андрій Райкович під час селекторної наради з керівниками громад і територій сьогодні, 20 березня.
     
    - Це війна. І нікому не потрібно зайвий раз пояснювати, що це втрати, жертви, поранені. Тому всі, хто мають хірургічні кафедри у ввірених вам лікувальних закладах, іще раз проконтролюйте, забезпечте, подбайте про увесь необхідний запас кисню, додаткового резервного живлення, - наголосив  Андрій Райкович. - Про запаси крові, медикаментів, перев’язочного матеріалу. Гуманітарними коридорами пішли тисячі біженців. Люди можуть бути пораненими, хворими, простуженими. Там багато вагітних, гемодіалізних, хворих на хронічні хвороби людей.
     
    У центрі уваги місцевих влад має бути також своєчасна і у повному обсязі виплата медичним працівникам заробітної плати. 
    Андрій Райкович також звернув увагу під час селекторної наради, що низка стратегічно важливих законів, зокрема з податкової реформи, пільгового кредитування, реанімації будівельних процесів - це ті драйвери, що сприятимуть розігріву економіки, відновленню робочих місць, наповненню бюджетів. 
     
    - Підтримуйте кожного підприємця, кожного роботодавця. Ви бачите, що ці варвари зробили з українськими великими і малими містами?! Люди шукатимуть роботу. Підприємства шукатимуть нові виробничі майданчики, - переконаний очільник області.
    Тож економіка обласного центру має мобілізуватися, затягнути до себе, на вільні площі, на ті зони, що умовно планувались під стартапи, під технопарки, нові виробництва, проєкти, переробні потужності.
     
    - Ми не повинні втратити, проспати жодної такої можливості! Зверніть увагу, Президент, Уряд, Мінекономіки, Мінрегіон щодня дають позитивний посил: Україна у вогні, а треба думати і розпочинати відродження, - підкреслив Андрій Райкович.