У центрі Кропивницького триває будівництво Макдональдса (ФОТО)

  • 17 бер. 2022 16:01
  • 6549
    • Новина У центрі Кропивницького триває будівництво Макдональдса (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Кропивницькі екоактивісти обурені тим фактом, що під час війни у країні у Центральному сквері продовжується знищення дерев та будівництво Макдональдсу. Про це у ФБ угрупі Озеленення Кропивницький пише громадська активістка Надія Паливода.
     
    " - Ой, та какая война!
    Це я сьогодні почула від чуваків, які в Центральному сквері відновили роботи з будівництва Макдональдса. Для цього сквер буде знищений і зрівняний з землею.
    А спочатку вони будують фонтанчик.
    Так, це відбувається в Кропивницькому, поки бомблять Маріуполь та інші міста України.
    Так, в нашому місті сама кінчена влада на всю Україну, яка навіть під час війни не припиняє думати про те, як гребти бабло.
     
     
    Мер міста Андрій Райкович, якого тепер призначили головою ОДА – і він має ще більше повноважень – УВАГА – відмінив по місту сигнал повітряної тривоги. Тепер вона не буде вити – а лише подавати короткі сигнали на початку і в кінці.
    Скасування сигналу повітряної тривоги сталося рівно в той самий день, коли почалися роботи в сквері з будівництва макдональдса.
    Бо вищезгаданий Андрій Райкович – власник м’ясокомбінату «Ятрань», який уклав угоду з Макдональдсом на постачання цьому фастфуду КОТЛЕТ.
    А сигнал тривоги буде сильно заважати будувати Макдональдс – бо треба ж все кидати і спускатися в укриття. А так – нема сигналу, нема тривоги, нема війни.
     
    Я говорила з цими людьми в сквері. Там уже і «Єлізавета» з бензопилками. Мене вразило до глибини душі, що вони сміються з моїх слів про війну, про наших військових, яких зараз треба підтримувати замість того, щоб будувати фонтанчик.
     
    - Ну так іді і помагай, чо ти сюда прішла.
    - Блокпости ж построілі, нічо сюда не заедет.
     
    Вони ржали з мене, коли я казала, що на міста скидають бомби, що гинуть люди, діти…
    - Нічо сюда не упадьот.
     
    Вони відмахувалися від мене, коли я казала, що занесла останні гроші свої і покійного батька волонтерам, щоб вони купили хлопцям бронежилети. Що наші хлопці – це єдині, хто нас захищає від того, щоб сюди залізли окупанти і знищили все це із фонтанчиком включно, і що ці хлопці, які нас захищають від ворожих куль, самі навіть не мають бронежилетів.
     
    - Ето шо, мої проблеми ілі шо?
     
    Я просто в шоці від цинізму нашої влади. І якщо вони таке творять зараз, то мені дуже й дуже страшно від того, що вони будуть робити в випадку реальної загрози, облоги і обстрілів.
     
    Люди, в яких немає ні совісті, ні моралі – на що вони здатні в критичній ситуації? І наше місто в руках цих людей",  - йдеться у повідомленні.