В умовах воєнного стану кропивничани повинні отримувати якісну медичну допомогу

  • 17 бер. 2022 17:06
  • 735
    • Новина В умовах воєнного стану кропивничани повинні отримувати якісну медичну допомогу Ранкове місто. Кропивницький
     
    У кожному закладі охорони здоров’я Кропивницького має бути сформований необхідний запас ліків, при цьому особлива увага має бути приділена лікуванню хронічних хвороб. На цьому наголосив голова ОДА/ОВА Андрій Райкович під час наради з головними лікарями провідних медичних закладів області у середу, 16 березня, інформує міська рада. 
     
    Керівник області поставив жорстке завдання – оперативно і грамотно розподілити лікарські засоби, отримані каналами гуманітарної допомоги та тримати на постійному контролі питання підтримки інших регіонів України, що потерпають від ворожих обстрілів. 
     
      – Кожна лікарня, особливо та, що має хірургічний блок, повинна бути готовою до проведення великої низки оперативних втручань, надання якісної ургентної допомоги. В Україні війна, і кожен медик розуміє, які наслідки вона несе. Саме тому – додаткові джерела живлення, готовність ліжкового фонду, усіх необхідних медикаментів, кисню, персоналу - завдання №1 на сьогодні, - відзначив Андрій Райкович.
     
    Також голова ОДА/ОВА звернув увагу учасників наради на забезпечення постійної готовності до обслуговування біженців, які прямуватимуть до обласного центру гуманітарними коридорами. 
     
    - Ми зобов’язані їх прихистити, нагодувати, надати медичну і психологічну допомогу, - акцентував Андрій Райкович. – Надважливо також допомогти їм найнеобхіднішими речами та дати дах над головою! Люди пережили жахіття війни і потребують нашої допомоги і підтримки.