На Кіровоградщині впроваджується податкова реформа

  • 16 бер. 2022 08:55
  • 642
    • Новина На Кіровоградщині впроваджується податкова реформа Ранкове місто. Кропивницький
     
    Завершилася 20 доба війни. І пост мій – під звуки сирен, пише у ФБ голова ОДА Андрій Райкович.
     
    Мій профільний заступник вже провів консультації з податківцями стосовно подальшого впровадження податкової реформи. В умовах війни це точно розігріє економіку, увіллє в виробничі артерії «свіжу кров». Тому ставлю жорстке завдання керівникам територій, лідерам громад – жодної бюрократії, «зелене світло» кожному ФОПу, кожному підприємству.  
     
    Президент України Володимир Зеленський проанонсував нову податкову модель. Це закон для забезпечення підтримки громадян та бізнесу в Україні на період воєннного стану.  
     
    Його ключові положення: 
    можливість фізичним особам-підприємцям та юридичним особам з оборотом до 10 млрд грн сплачувати єдиний податок з обороту в обсязі 2% за правилами, встановленими для 3-ї групи платників єдиного податку, тобто із звільненням від податку на прибуток, ПДВ та інших платежів; 
    для фізичних осіб-підприємців 1-ї та 2-ї груп сплата єдиного податку є добровільною. 
    особливості нарахування окремих податків та зборів в умовах воєнного стану, зокрема ЄСВ, плати за землю, екологічного податку; 
    зменшення ПДВ до 7% та звільнення від акцизу з пального; 
    звільнення споживачів від відповідальності перед кредитодавцем за прострочення виконання зобов’язань за договором про споживчий кредит; 
    звільнення від оподаткування ПДФО допомоги постраждалим від військової агресії; 
    обмеження місячної винагороди держслужбовців 10-ма розмірами мінімальної зарплати. 
     
    - Це стратегічно правильне рішення нашого Президента і абсолютно своєчасні дії уряду. В умовах війни це точно розігріє економіку, увільє в виробничі артерії «свіжу кров», - наголосив Андрій Райкович. – Адже, там, де відродяться робочі місця, люди принесуть додому заробітну плату, а значить будуть надходження до бюджетів. Тому ставлю жорстке завдання керівнику кожної території, лідеру кожної громади – жодної бюрократії, «зелене світло» кожному ФОПу, кожному підприємству. Бізнес повинен працювати, країна – жити. Це перші кроки, що піднімуть країну з руїн!
     
     
    За моїм завданням біженців, які залишаються на тимчасове проживання на території нашої області, почали реєструвати. Це необхідно для отримання послуг сімейного лікаря, педіатра, а також можливість вчитися.  
     
    В Обухів з Кропивницького направили майже 20 тонн гуманітарної допомоги – м’ясні консерви і крупи. Я дякую аграріям області за цю допомогу. Для жителів Київщини, які потерпають від нищівних ракетних обстрілів, це життєво необхідно.  
     
    Учора попрощалися з військовослужбовцями Збройних сил України, які своїм життям заплатили за нашу свободу та незалежність. Вічна їм пам’ять і шана від усієї Кіровоградщини.