Росія зможе будувати військові бази у «ДНР» та «ЛНР» згідно з рішенням Путіна

  • 22 лют. 2022 09:35
  • 997
    • Новина Росія зможе будувати військові бази у «ДНР» та «ЛНР» згідно з рішенням Путіна Ранкове місто. Кропивницький
     
    Згідно з «договором про дружбу», який із так званими ДНР і ЛНР підписав президент РФ Володимир Путін, Росія зможе будувати на територіях псевдореспублік військові бази, інформує Новини Україна.
     
    05:07 У Раді безпеки ООН закликали до деескалації на Донбасі, США анонсували нові санкції проти РФ
     
    Заступник генсека ООН Розмарі Дікарло заявила, що переговори «є єдиним способом вирішення проблеми на сході України».
     
    У свою чергу, постійний представник США в Організації Об'єднаних Націй (ООН) Лінда Томас-Грінфілд повідомила, що 23 лютого проти РФ буде введено додаткові санкції.
     
    04:33 Bloomberg повідомив про наказ американським дипломатам виїхати до Польщі з України.
    Держдепартамент США наказав американським дипломатам, що залишилися у Львові, поїхати до Польщі.
    Голова Держдепу Ентоні Блінкен заявив, що дипломати ночуватимуть у Польщі, але їздитимуть на роботу до Львова.
     
    03:49 Жителі окупованого Донецька повідомили про захід у місто великої колони військової техніки. Жителі міста повідомили, що колона пройшла вулицею Університетською та їхала близько години.
     
    «На сотій одиниці збилися з рахунку. Ішла з Донецька трасою між Донецьком і Макіївкою, імовірно, у бік Ясинуватої. З'їжджали на трасу із центру Донецька», — повідомив мешканець міста.
     
    03:19 Міністерство закордонних справ (МЗС) України опублікувало офіційну заяву
    Спікер міністерства Олег Ніколенко повідомив, що рішення РФ може означати фактичний вихід Росії із Мінських угод.
     
     
    02:48 У МЗС Туреччини розкритикували рішення президента РФ щодо визнання так званих ДНР та ЛНР. «Рішення Російської Федерації щодо визнання так званих Донецької та Луганської республік є порушенням Мінських домовленостей, а також явним порушенням політичної єдності, суверенітету та територіальної цілісності України», — заявили в МЗС.
     
    02:14 Зеленський запропонував скликати екстрений саміт Нормандської четвірки. Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна ініціює екстрений саміт Нормандської четвірки після рішення Росії визнати незалежність «ДНР» та «ЛНР».
     
    02:01 Президент України Володимир Зеленський звернувся до українців після рішення глави Кремля Володимира Путіна визнати так звані ДНР та ЛНР
     
    <iframe width="852" height="486" src="https://www.youtube.com/embed/QG60OLlE46g" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>
     
    01:48 Кулеба закликав скликати термінове засідання Ради безпеки ООН через рішення Путіна щодо «Л/ДНР». Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав Раду безпеки ООН провести термінове засідання через рішення глави Кремля Володимира Путіна
     
    01:21 Байден запровадив санкції проти «Л/ДНР». Президент США Джо Байден ввів у дію санкції проти так званих ДНР та ЛНР після рішення глави Кремля Володимира Путіна про визнання псевдореспублік.
    Відповідно до рішення Байдена, зокрема, заборонені інвестиції в «ДНР» та «ЛНР», а також імпорт у США будь-яких товарів, послуг чи технологій із псевдореспублік.
     
    Крім того, цей указ дає можливість накладати санкції на будь-яку особу, яка вирішила діяти в псевдореспубліках. 00:51 Зеленський після розмови з Джонсоном повідомив про термінову підготовку звернення до українців.
    Президент України Володимир Зеленський заявив, що провів переговори з прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном та готує термінове звернення до українців.
     
    00:32 Борель у розмові з Кулебою назвав «черговим актом агресії» рішення Путіна щодо «Л/ДНР»
    Голова дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель провів переговори з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, засудивши рішення голови Кремля Володимира Путіна щодо визнання так званих ЛНР та ДНР.
    Жозеп Боррель висловив підтримку територіальній цілісності України та закликав терміново провести засідання Ради безпеки ООН.
     
    23:48 В адміністрації Байдена спростували, що він обіцяв Путіну «мораторій» на вступ України до НАТО. Високопоставлений представник адміністрації президента США заявив, що Джо Байден не давав главі Кремля Володимиру Путіну жодних обіцянок щодо невступу України до НАТО.
     
    23:40 Росія визнає так звані «ДНР» та «ЛНР» у межах, які зараз «фактично встановлені». Питання про ратифікацію договорів про дружбу та співпрацю з псевдореспубліками буде розглянуто Радою Федерації у вівторок, 22 лютого.
     
    23:38 Секретар Ради національної безпеки та оборони (РНБО) Олексій Данілов не прокоментував можливість відмови від Мінських угод на тлі визнання Росією так званих ЛНР і ДНР. Він зазначив, що засідання РНБО ще триває. За словами Данілова, детальніше про рішення влади України скаже президент Володимир Зеленський.
     
    Пізніше прес-секретар Зеленського Сергій Никифоров закликав журналістів розходитися, оскільки у засіданні РНБО оголошено перерву.