У Кропивницькому криворізький фотограф представив виставку INDUSTRIAL SPACE

  • 16 лют. 2022 17:08
  • 816
    • Новина У Кропивницькому криворізький фотограф представив виставку INDUSTRIAL SPACE Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому можна побачити INDUSTRIAL SPACE.
     
    В бібліотеці Чижевського в рамках відзначення 123-річчя з дня заснування книгозбірні відкрилася виставка літератора і майстра фотографії з Кривого Рогу, члена Національної спілки фотохудожників України (НСФХУ) Олександра Водолазського «INDUSTRIAL SPACE».
     
    Її організатором разом з бібліотекою став обласний осередок НСФХУ, куратором виступив кропивницький фотограф Сергій Лесів. Презентували її в бібліотеці колеги фотомитця з Кривого Рогу.
     
    На суд глядача представлені більше пів сотні світлин з фантасмагоричними промисловими пейзажами та техногенними ландшафтами Криворіжжя та Донбасу.
     
     
    Як зазначила завідувачка відділом мистецтв Світлана Ушакова, виставка має свою концепцію і логіку та фантастична з точки зору професійності. Для автора пейзаж, це діалог з місцевістю і ці діалоги дуже різні.
     
    - Олександр бачить і фіксує невидимі для ока простої людини речі. Він великий фотограф та неординарна людина, - розповів про товариша майстер скла Василь Пілка.
     
    - Я сподіваюсь, що ми ще побачимо Олександра у Кропивницькому і що такі заходи відбуватимуться як можна частіше, - додав голова обласної спілки НСФХУ Олександр Майоров.
     
    Зазначимо, що Олександр Водолазський родом з Горлівки, де працював машиністом локомотива. Фотографія була для нього добрим хобі. Але війна на Донбасі змусила родину переїхати до Кривого Рога. Змінилося життя, змінилася і професія: захоплення стало фахом.
     
     
    Олександр Водолазський призер та лауреат вітчизняних та міжнародних фотографічних конкурсів і салонів. Учасник проєктів «Успішні переселенці України», «Криворізька РУДАНА», «Сонячні діти», упорядник фотоальбомів «Яскраві сторінки», «Кривий Ріг у фотографіях», «Зона – Глорія». Засновник товариств «Спільнота фотографів, відеографів, моделей та візажистів» та «Спільнота Творчих Фотографів».
     
    Водолазський - учасник пленеру для фотохудожників «Весілля Нестора Махна», який проходив 2019 року у Помічній, та фотопленеру з нагоди відзначення 175-річчя з дня народження Івана Карпенка-Карого на «Хуторі Надія».
     
    Виставка працюватиме протягом місяця.