На селищі Гірничому відзначили річницю з дня народження Євгена Маланюка

  • 2 лют. 2022 13:06
  • 547
    • Новина На селищі Гірничому відзначили річницю з дня народження Євгена Маланюка Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому до 125-річчя від дня народження найвидатнішого письменника української еміграції Євгена Маланюка 1 лютого в бібліотеці-філії №15 проведена інформаційна година «Кривавих шляхів апостол». Для відвідувачів презентували викладку «Євген Маланюк – борець за суверенність нації» та виготовили інформаційний буклет «Імператор залізних строф».
     
    Діти познайомилися з цікавою і неординарною постаттю, поетом-земляком. Ім’я Євгена Маланюка стало широко відомим лише на початку 90-х років минулого століття, через три десятиліття після його смерті. Довгий час творчий доробок цього самобутнього й талановитого поета був під забороною радянської пропаганди. Насправді ж він лише палко любив свою
    Батьківщину, за межами якої змушений був прожити більшу частину життя. Євген Маланюк жодного разу не зрадив собі й не зрікся свого добровільного вибору.
     
    Бібліотека знайомить молоде покоління з цікавою і неординарною постаттю, поетом-земляком, на честь якого в нашому місті започаткована престижна літературна премія.